Maratonul Olteniei

Tura de recunoastere a traseelor de la Maratonul Olteniei powered by CEZ Romania, a avut ca obiectiv principal testarea „genei de maratonist” a participantilor.

Testarea „genei de maratonist”, desfasurata sub forma unei provocari venite din partea lui Martin Zmelik, Country Manager Grupul CEZ in Romania, si-a propus sa investigheze in ce masura performantele sportive se datoreaza datelor genetice sau competentelor dobandite.

Actrita Diana Dumitrescu si Martin Zmelik, gazda evenimentului, au fost protagonistii turei de recunoastere a traseului de mountain biking de la Maratonului Olteniei, desfasurate pe data de 28 iunie. In aceeasi zi a avut loc, pentru prima data, tura de recunoastere a celei mai noi curse, cea de maraton (42 km), avandu-i in centru pe Carmen Albisteanu, trail runner si blogger, și pe Jan Burnea, angajat al Grupului CEZ in Romania.

Fire sportiva si dornica sa experimenteze lucruri noi, Diana Dumitrescu a acceptat provocarea si a pornit in descoperirea traseului de MTB, ghidata de Martin Zmelik si membrii cluburilor locale Lykaios si Cozia. Dupa finalizarea cursei, Diana s-a declarat incantata de experienta avuta si a demonstrat ca dincolo de genetica, mai importante sunt spiritul, atitudinea si dedicarea cu care practici sportul.

„Nu a fost un traseu usor, dar am avut ocazia sa descopar un sport dinamic, plin de provocari. Indiferent de sportul pe care il practici, cred ca cel mai important lucru este sa te bucuri de moment si sa iubesti sa experimentezi.” – Diana Dumitrescu

„Genetica poate fi importanta, iar unii oameni chiar au abilitati innascute pentru anumite sporturi, insa cred ca nu exista o abordare generala, care sa se aplice tuturor. Daca esti pasionat, dedicat si doresti sa iti depasesti limitele, poti oricand evolua si deveni foarte bun la o anumita activitate. De aceea, ii incurajez pe cat mai multi sa dea o sansa evenimentelor sportive si, bineinteles, sa se inscrie la Maratonul Olteniei!” – Martin Zmelik, Country Manager Grupul CEZ in Romania

Cel mai nou traseu de trail run al Maratonului Olteniei – 42 km, a fost testat de Carmen Albisteanu, o impatimita a curselor pe munte, care l-a calauzit pe Jan Burnea pe traseul primului sau maraton. Jan este angajat al Grupului CEZ in Romania si va participa pentru a treia oara la Maratonul Olteniei.

Experimentul participantilor de la tura de recunoastere a Maratonului Olteniei poate fi vizionat aici.

Editia din 2018 a Maratonului Olteniei – un eveniment CEZ Romania – este organizata cu sprijinul Primariei Municipiului Ramnicu Valcea, HyperSport, SmartAtletic, si este sustinuta de partenerii Adrem, RC Europe (parteneri platinum); Ciga Energy, Tuca Zbarcea & Asociatii (parteneri gold); Ernst & Young, Fine Consulting, Hervis Sports & Fashion, Inform Lykos, Ness, Comranado, Gold Nutrition (parteneri silver); Telekom Sport, Realitatea, Kiss FM, Adevarul, Gazeta Sporturilor, Running Mag, Adrenallina.ro, Biciclistul.ro (parteneri media); Club Sportiv Lykaios, Cozia Racing Team, Buridava (parteneri locali).

Alergatorii si biciclistii doritori se pot inscrie la cursele de Trail Run si MTB Cross-country ale Maratonului Oltenei, desfasurate pe 25-26 august, la Ramnicu Valcea, pe www.maratonulolteniei.ro/inscrie-te.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

sixteen + six =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.