Nike Free

Conceptul Nike Free a fost creat tocmai în 2001 când un grup de designeri a realizat un pantof sport care să imite cât mai eficient cu putință piciorul uman astfel încât, deși încălțat să simți că alergi desculț – barefoot running.

Primul pantof Nike Free a ajuns pe piață în 2004 și era caracterizat de o talpă foarte elastică ale căror segmente exterioare erau tăiate între ele pentru a permite o flexibilitate selectivă cât mai mare pe talpa piciorului.

CITEȘTE ȘI: Primul număr al revistei RUNNING MAG este acum disponibil în rețeaua magazinelor Inmedio

Zilele acestea, conceptul Nike Free întâlnește altă tehnologie Nike menită să confere alergătorului un sentiment de pantof lipit pe picior pur și simplu – Flyknit. Pantoful pe care îl vedeți aici se numește Nike Free RN Motion Flyknit.

Noi studii au arătat felul complex în care piciorul se extinde și apoi se contractă în mișcarea de alergare, de la contactul cu solul și până la perioada în care se află în aer.

Astfel, talpa noului Nike Free a fost construită pentru a susține cât mai natural cu putință dar și pentru a urmări această expansiune și contracție a piciorului: mai precis, studiile arată că talpa poate crește cu până la un număr în lungime și chiar până la două în lățime, la momentul impactului cu solul la alergare.

CITEȘTE ȘI: Cinci evenimente de alergare, programate în 2016, în cadrul platformei RUNFEST

Tehnologic, segmentele tri-dimensionale ale noii tălpi Nike Free sunt de acum lipite între ele cu ajutorul căldurii, s-a renunțat la adeziv, talpa fiind acum mai elastică dar și cu o amortizare mai eficientă.

Se pare că această nouă talpă ce oferă o mobilitate fantastică nu putea fi combinată cu o partea superioară clasică pentru pantofii Free pentru că nu ar fi oferit elasticitatea necesară. Astfel, pentru noii Free a fost folosită tehnologia Flyknit.

Astfel, Nike promite că aceștia sunt pantofii sport cu cel mai natural feeling pentru alergători. Abia așteptăm să-i testăm.

Urmărește RunningMag.ro pe Facebook, YouTube, Twitter, Instagram și Google +

Citește și articole din categoria PANTOFI DE ALERGARE:
Cu adevărat epic: Nike LunarEpic Flyknit
Under Armour a prezentat Speedform Gemini 2
Se potrivește perfect: Reebok ZPump Fusion 2.0
Mizuno a prezentat noul pantof de alergare Synchro MX
Talpa Fresh Foam de la New Balance este acum și pe modelul 1080
adidas dezvăluie tehnica de producție inovatoare Futurecraft Tailored Fibre
adidas lansează PureBOOST X, un pantof de alergare destinat femeilor
Puma Speed 600 IGNITE. Disponibili de la 1 februarie!
Un nou pantof de alergare de la elvețieni: On Cloudflyer 2016

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

20 − seven =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.