New Balance 3D

Cea mai recentă “luptă” între producătorii de pantofi sport de alergare se duce în teritoriul imprimării 3D. După ce Nike și adidas au investit sume uriașe în tehnologia de printare 3D, New Balance a reacționat rapid și se pare vă va fi primul producător care va vinde un pantof de alergare ce folosește componente printate 3D.

Producătorii se întrec acum în a fi primii care oferă un pantof de alergare cât mai ușor și produs cât mai rapid cu ajutorul tehnologiei 3D de printare. adidas a anunțat acum o lună câ a creat deja o talpă de pantof de alergare 3D – Futurecraft și o va oferi în vara anului 2016 ca ediție limitată.

În aprilie anul viitor, New Balance va lansa la Boston, cu ocazia Maratonului de la Boston o ediție limitată a pantofului său de alergare cu talpă printată 3D. Cu un design bazat pe modelul Fresh Foam Zante, dar cu o talpă printată 3D nu din spuma clasică, pantoful New Balance este completat în partea de sus cu material textil tradițional pentru pantofii sport de alergare ai mărcii.

New Balance 3D

New Balance nu a comunicat prețul exact pentru această ediție limitată dar a recunoscut faptul că acesta va fi un “vârf de gamă”, mai scump decât toate celelalte modele ale mărcii și speră să-l comercializeze în totalitate spre alergătorii amatori care vor un pantof inovator pentru 2016. Privind chiar și mai departe în viitor, în cadrul unui program experimental, New Balance le va permite clienților pantofului 3D să-și personalizeze talpa, începând cu 2017 și doar în anumite locații speciale New Balance.

“Problema” tălpilor printate 3D a fost până acum lipsa de elasticitate și greutatea prea mare și a fost semnalată de atleții care au testat astfel de produse, dar New Balance a început o colaborare cu o companie numită 3D Systems și folosește un material elastomer nou care deși este cu 40 de grame mai greu (o talpă 3D față de una clasică din spumă) se pare că oferă o elasticitate foarte bună. Mai mult, New Balance promite că va rezolva și problema greutății suplimentare până la momentul lansării de la Maratonul de la Boston 2016.

Urmărește RunningMag.ro pe Facebook, YouTube, Twitter, Instagram și Google +

Citește și alte articole din categoria ECHIPAMENT:
În sfârșit! Tricou tehnic de alergare cu electrozi incluși!
Runtastic a lansat aplicația Results
Tehnologie din viitor: Precision-SSS îți va schimba viața sportivă complet

ASICS tocmai a prezentat MetaRun, Ferrari-ul pantofilor de alergare
Un smart watch TAG Heuer? Da, și elvețienii au luat-o razna…
Runtastic Moment: un ceas „clasic”, care îți monitorizează orice mișcare
Chic & fit în același timp? Da, cu Polar Loop Crystal!
Sport Pace, cel mai accesibil model de căști sport Jabra
adidas sparge tiparele cu noii pantofi performanți printați 3D
adidas adaugă noi culori pantofului de alergare Ultra BOOST
adidas lanseză Ultra BOOST

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ten + four =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.