Ross Edgley - MINI John Cooper Works Countryman

Omul, Ross Edgley, maratonul, 42,2 km pe circuitul de la Silverstone, și mașina, un MINI John Cooper Works Countryman

Iată că există legături strânse între lumea auto și alergare. Oh, și ce legături. În timp ce mulți atleți amatori sau profesioniști încă se minunează de cât de frumoase au fost Sărbătorile cu toată mâncarea lor savuroasă, antrenorul expert în fitness Ross Edgley se pregătește să ardă un număr impresionant de calorii în timpul celui mai nebunesc pariu pe care l-a pus vreodată cu el însuși…

Urmărit de peste 500.000 de oameni în social media, Ross Edgley va încerca vineri, 22 ianuarie, să parcurgă distanța unui maraton în timp ce… trage după el un MINI John Cooper Works Countryman

CITEȘTE ȘI: Vitalie Gheorghiță, ambasador S-KARP UrbanTrail Sinaia: ”Vreau să câștig finala!”

Nebunia asta de eveniment, organizat de Edgley împreună cu MINI ne va arăta cum acesta va parcurge 42,2 kilometri legat de un Countryman care nu este totuși cea mai ușoară mașină: are o masă proprie de 1.505 kilograme. Mașina va fi prinsă de pieptul său printr-o funie foarte rezistentă menită să-l ajute să care mașina timp de aproximativ 14 ore, timp în care va prcurge distanța de maraton cel mai probabil la pas, nu în alergare.

Pentru această provocare extremă, Ross Edgley s-a antrenat opt luni în Marea Britanie, Spania și Franța și în timpul antrenamentelor a consumat zilnic o dietă de… 6.000 de calorii. Ceea ce este enorm având în vedere că în mod normal un adult are consum zilnic de vreo 2.000 și ceva de calorii… În antrenamente a fost ajutat de fostul sprinter olimpic Linford Christie și de deținătorul titlului “Cel mai puternic om” (de două ori!), Geoff Capes.

CITEȘTE ȘI: Unde alergăm: Retezat SkyRace Intersport a ajuns la ediția a cincea!

Într-o scurtă declarație despre ce urmează mâine, Ross Edgley a spus: “Cel mai dificil lucru în antrenamente a fost să mă pregătesc știind că nu există un plan făcut dinainte pentru așa ceva. Nimeni nu știa cum trebuie să te antrenezi pentru așa ceva pentru că nimeni nu a mai făcut asta. A trebuit să aleg dacă să mă antrenez mai mult pentru puterea corpului sau pentru rezistență pentru că a căra după tine o mașină pentru atât de mult timp… asta e o nebunie pentru mulți oameni. Dar asta este și cel mai interesant. Este o aventură complet nouă și eu doar vreau să explorez limitele fizice ale corpului uman dincolo de tiparele deja cunoscute.”

Legat de mașină, Countryman este primul SUV MINI din istorie și această cascadorie cu Edgley este perfectă pentru a atrage atenția ultima oară asupra acestei prime generații. Pentru că de la finele acestui an, vom avea pe piață un nou model de Countryman, a doua generație.

Urmărește RunningMag.ro pe Facebook, YouTube, Twitter, Instagram și Google +

Citește și articole din categoria ȘTIRI:
Atleta Sanya Richards-Ross promovează colecția Nike Black History Month
Luminița Achim a câștigat Prom Classic Nice la categoria Speranțe
Disney vrea să trăim „sănătoși până la adânci bătrâneți”
VIDEO: Organizatorii Tough Mudder au prezentat obstacolele pentru 2016
Proteină la purtător
Un nou pantof de alergare de la elvețieni: On Cloudflyer 2016

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

14 + 14 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.