Nike Vapor

Nike a prezentat Nike Vapor noile echipamente destinate atleților care concurează în aer liber, care utilizează tehnologia AeroSwift ce îmbunătățește performanțele atletului în ceea ce privește viteza, indiferent de specificul sau disciplinei acestuia.

Materialul AeroSwift este produs din poliester reciclat astfel că noile echipamente sunt mai ușoare și construite mai eficient și mai simplu pentru ca greutatea lor să fie cât mai redusă.

În urma testelor în tunelul aerodinamic – da, fix ca în industria auto, Nike a amplasat în zone strategice ale echipamentului materialul Nike AeroBlades. Acesta ajută la curgerea eficientă aerodinamic a aerului pe corpul atletului, în timpul alergării.

CITEȘTE ȘI: Primul număr al revistei RUNNING MAG este acum disponibil în rețeaua magazinelor Inmedio

În funcție de zona corpului pe care sunt amplasate, AeroBlades fie opresc și deviază aerul într-o anumită direcție fie îl canalizează mai rapid peste ele. Datorită noului design al AeroBlades, echipamentele Nike Vapor sunt acum disponibile pentru orice disciplină atletică, noul echipament având cel mai mic coeficient aerodinamic din istorie.

Alături de noile echipamente destinate acum atleților de diverse discipline atletice inclusiv alergarea pe distanță lungă sau sprint, Nike a prezentat și noile șosete destinate atleților alergători: NikeGRIP. Acestea oferă aderență mai bună atât la interior, la contactul cu pielea cât și la exterior, pentru contactul picior – pantof. Pentru a spori aderența, NikeGRIP sunt echipate cu zone tratate special împotriva alunecării pe călcâi și în partea din față a tălpii.

CITEȘTE ȘI: Au început înscrierile pentru Maratonul DHL Ștafeta Carpaților

Noile echipamente Nike Vapor vor fi purtate de delegațiile Americii, Braziliei, Germaniei și Chinei la Jocurile Olimpice de la Rio din acest an și au fost stilizate special pentru acest eveniment dar și cu elemente stilistice inspirate de drapelul și cultura fiecărei națiuni în parte.

CITEȘTE ȘI: Maratonul Regal va avea startul de la Palatul Peleș în 2016

De exemplu, China va îmbrăca echipamente Nike Vapor în nuanțe de roșu – precum drapelul deoarece această culoare cu toate derivațiile sale inspiră bucurie, noroc, putere și fericire.

Nuanțele tradiționale de roșu sunt folosite pentru pantaloni și torace iar cele mai închise ornează pieptul și brațele. Culoarea gabenă care în cultura chineză reprezintă curajul dar și norocul a fost folosită pentru inscripționarea numelui țării precum și sigla Nike, elementele AeroBlades și liniile de pe umeri, piept și brațe.

Fontul folosit pentru tricouri a fost inspirat de arta, arhitectura și designul chinez. Veți recunoaște pe kit-ul Nike Vapor pentru China și elemente decorative inspirate de cele ale faimoșilor soldați de teracotă.

CITEȘTE ȘI: 7 reguli esențiale pentru a alerga corect

În același timp, echipamentul Germaniei Nike Vapor simbolizează mândria și patriotismul acestei națiuni. Culorile drapelului – negru, roșu și galben în diverse nuanțe colorează cea mai nouă tehnologie AeroSwift a companiei. Echipamentul este colorat în gri închis în partea de jos a pantalonilor apoi se face o tranziție spre alb către pieptul atletului.

Corpul atletului în mișcare este ajutat stilistic de nuanțe de galben închis și “volt” – galben fluorescent, pe umeri și brațe. Culoarea Volt este folosită și pentru AeroBlades iar roșu a fost folosit pentru inscripționarea numelui țării. Stema Germaniei a oferit și ea inspirație pentru partea din stânga a tricoului, în dreptul inimii.

Urmărește RunningMag.ro pe Facebook, YouTube, Twitter, Instagram și Google +

Citește și articole din categoria PANTOFI DE ALERGARE:
Cu adevărat epic: Nike LunarEpic Flyknit
Under Armour a prezentat Speedform Gemini 2
Se potrivește perfect: Reebok ZPump Fusion 2.0
Mizuno a prezentat noul pantof de alergare Synchro MX
Talpa Fresh Foam de la New Balance este acum și pe modelul 1080
adidas dezvăluie tehnica de producție inovatoare Futurecraft Tailored Fibre
adidas lansează PureBOOST X, un pantof de alergare destinat femeilor
Puma Speed 600 IGNITE. Disponibili de la 1 februarie!
Un nou pantof de alergare de la elvețieni: On Cloudflyer 2016

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

17 + 15 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.