Eliud Kipchoge - maraton sub doua ore

1:59:40:2 este timpul cu care atletul Eliud Kipchoge a terminat provocarea INEOS 1:59 Challenge, coborând astfel sub două ore pe distanța unui maraton.

Eliud Kipchoge, 34 de ani, a respectat motto-ul No Human Is Limited devenind primul om din istorie care a parcurs distanța unui maraton în mai puțin de două ore. Atletul kenyan a parcurs cei 42,195 de kilometri, pe traseul din Viena, cu timpul de 1:59:40:2.

Cursa lui Eliud Kipchoge a început sâmbătă, 12 octombrie, la ora 09:15 (ora României) pe podul Reichsbrucke din Viena. Condițiile meteo au fost perfecte: 9 grade Celsius temperatura în aeer și vânt cu viteze între 0,5 – 1,5 m/s.

Mii de spectatori au asistat la perfomanța lui Kipchoge pe traseu încurajându-l pe atletul kenyan și echipa sa de 41 de pacemakeri. Eliud Kipchoge a avut un parcurs constant, splitul pe kilometru fiind între 2:48min/km și 2:52min/km.

După 1:59:40:2 Elidu Kipchoge a trecut linia de sosire fiind primul om care coboară sub două ore pe distanța unui maraton.

“Este o senzație incredibilă să fiu primul om care a reușit această performanță și mai ales acum vă pot spune că niciun om nu este elimitat.Și sunt sigur că de acum încolo vor exista mai mulți atleți care vor reuși această performanță. Pacemakerii, unii dintre cei mai buni atleți din lume, au făcut o treabă excelentă și le mulțumesc pentru că m-au ajutat să obțin această performanță”, a spus Kipchoge, după performanța fantastică.

Citește și: O lună de fitness și alergare în Dubai

Urmărește RunningMag.ro pe FacebookYouTubeTwitterInstagramGoogle + și Mixcloud

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

sixteen + 6 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.