Gabriel Mitrache

Cu ocazia sărbătorilor hibernale cuvântul de pe buzele tuturor a fost moderație – moderație la alimentare, la băutură…

Nu mă pot abține să nu fac o paralelă cu multitudinea de informații cu care suntem bombardați noi, alergătorii – să alergăm mai mult, să fim prezenți și la orele de yoga, dar și la cele de sală pentru dezvoltarea mușchilor.

Să alocăm timp și pentru stretching și pentru cross-training (bicicletă, înot și lista practic este infinită). În plus se pare că nici indicațiile privind alimentația nu sunt foarte limitate – proteine, carbohidrați, fructe, legume, tot felul de denumiri privind super-alimentele.

Din păcate, timpul nostru, al alergătorilor amatori, este limitat. Nu avem timp pentru toate aceste elemente. Pentru un alergător amator prioritățile sunt probabil familia, cele legate de serviciu sau de dezvoltarea personală și în cel mai fericit caz alergatul prinde locul al treilea în topul priorităților.

Eu mă declar mulțumit dacă pot aloca săptămânal un minim de 4-5 ore pentru sport. Și atunci, ce să fac? Alerg! La final aloc câteva minute pentru stretching. Ocazional, din diverse motive voi apela la antrenamente variate: de exemplu dacă este furtună afară, voi merge la bazin, sau din contră dacă este frumos și gașca de ciclism lansează invitația voi ieși cu bicicleta.

Motivul principal pentru care m-am oprit la alergat ca activitate fizică preferată constă tocmai în simplitate – alerg de când ies pe ușa blocului până când mă întorc acasă. Nu pierd timp cu deplasatul la sală, nu trebuie să aștept o anumită oră să înceapă o clasă de fitness.

Și atunci de ce să mă stresez cu un program încărcat în care să încerc să strecor toate recomandările posibile? Să nu uităm: alergăm de plăcere. Atâta vreme cât nu țintim locuri pe podium, alergatul trebuie să rămână o plăcere.

Nu trebuie să forțăm excesiv pentru a nu risca accidentări.

Așadar – moderație! Spor la alergat în noul an și cât mai mulți kilometrii plăcuți și fără accidentări.

Citește și: Sfaturi de bază pentru începători

Urmărește RunningMag.ro pe FacebookYouTubeTwitterInstagramGoogle + și Mixcloud

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

seven − 4 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.