100 K Walk

Memo, Daniel Osmanovici, Andrei Gligor și George Baltă vor parcurge 100 de km în mers pentru copiii din Asociația Autism Voice.

Realizatorul radio, Memo Vrînceanu, Daniel Osmanovici, blogger de parenting, ultramaratonistul Andrei Gligor și rugbystul participant la curse de alergare în fotoliu rulant, George Baltă, vor strânge fonduri pentru copiii din cadrul Autism Voice printr-un proiect inedit: 100 K Walk din București până în Ploiești si retur.

Startul marșului va fi pe 16 noiembrie, de la ora 07:00, din zona Arcului de Triumf, iar cei patru își propun să parcurgă distanta de 100 de kilometri. Fiecare kilometru parcurs se va transforma într-o oră de terapie pentru cei 400 de copii din cadrul centrelor Autism Voice.

„Costul unei ore de terapie este de 55 de lei, iar scopul nostru e ca tot mai mulți oameni să se alăture acestui demers aflat la prima ediție. Este o acțiune curajoasă și ne bucură foarte tare faptul că Memo, Andrei, George și Daniel și-au luat acest angajament față de copiii cu autism. Prin pași mici, putem oferi terapie gratuită micuților cu tulburare din spectul autist”, a precizat Anca Dumitrescu, președintele Autism Voice.

Evenimentul 100K Walk își propune să strângă un număr cât mai mare de oameni care pot dona fie direct pe platforma Galantom, fie parcurgand un număr cât mai mare de kilometri dintre cei 100 sau chiar pe toți prin mers sau alergare. Toți cei care vor să ajute cu un anumit număr de kilometri, vor trebui să-și încarce activitatea pe Strava, în intervalul 16-17 noiembrie, și să se asigure că s-au alăturat clubului 100K Walk.

Pentru a avea mai multe șanse de recuperare, un copil cu autism trebuie să facă între 2 și 4 ore de terapie pe zi, iar costul lunar al terapiei variază între 2.500 și 7.000 de lei. Mai multe detalii despre eveniment găsiți pe pagina de Facebook.

Despre initiatorii 100K Walk

Sebastian (Memo) Vrînceanu , realizator de radio și maestru biclofonist, reface simbolic drumul spre o lume mai bună pe care l-a parcurs în urmă cu 20 de ani, mergând acum pentru o lume mai bună, mai incluzivă, în care vocea celor mici și izolați să se facă auzită cu putere.

Daniel Osmanovici , este călit în ale tăticiei și mare susținător al cauzelor umanitare prin activități sportive. El știe că poate să ducă la bun sfârșit acest drum, mai ales dupa cele 37 de ore petrecute in direct pentru Kassandra și dorește să demonstreze că stă în puterea oricăruia dintre noi să contribuie la un viitor mai bun pentru toți.

Andrei Gligor, ultramaratonist de fapte bune care a alergat pe toate continentele, găsește ca va fi ultraprovocator sa meargă 100 km, el fiind obisnuit sa alerge distante care pot ajunge chiar si la 520k si îi revine misiunea de a-i ține în priză pe ceilalți trei prieteni care-l însoțesc în această călătorie inedită.

George Baltă, sportiv de performanță, campion și vice-campion national de rugby până la vârsta de 20 de ani, știe foarte bine cum să transforme frica în curiozitate. De cinci ani, participă la curse de alergare în scaunul cu rotile, maratoane și semi-maratoane pentru a ajuta copiii aflați în suferință.

Despre Autism Voice

Autism Voice a fost înființată în anul 2008. Este prima asociație specializată în recuperarea copiilor cu autism care a introdus în România posibilitatea formării specializate ABA a terapeuților, iar astăzi este singura instituție din România care oferă cursuri de formare continuă acreditate de către BACB (Behavior Analyst Certification Board).

Autism Voice dispune de două centre de terapie unde copiii cu tulburări comportamentale din spectrul autist sunt ajutați să se recupereze prin interventia ABA. Totodată, asociația organizează, alături de alți parteneri din domeniu, singura Conferința Internaționala ABA la București, eveniment acreditat la nivel național și internațional începând cu anul 2010, dar și a altor evenimente și workshop-uri de specialitate.

Citește și: Ultra Race Romania – Where Legends Meet, primul ultramarton de tip survival race organizat în România

Urmărește RunningMag.ro pe FacebookYouTubeTwitterInstagramGoogle + și Mixcloud

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 × 3 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.