Filme alergare

Semne bune anul 2016 are pentru alergătorii cinefili. În acest an vor începe filmările la trei pelicule cu actori de top și cu subiecte legate de lumea noastră, a alergătorilor. Și sunt șanse foarte mari să vedem măcar unul dintre ele la cinema încă din acest an.

Matthew McConaughey
Matthew McConaughey va juca în filmul bazat pe cartea bestseller Born to Run

În primul film, bazat pe cartea bestseller Born to Run, rolul principal va fi jucat de Matthew McConaughey. El îl va interpreta pe Caballo Blanco, aka Micah True, alergătorul care se antrena alături de tribul Tarahumara, ai cărui membri sunt capabili să alerge zeci de kilometri în picioarele goale, prin deșert, fără nicio problemă…

Cartea “Born to Run” este considerată responsabilă pentru startul mișcării alergătorilor în picioarele goale – barefoot running. Nu este o abordare tehnică a felului în care poți alerga desculț, natural, cât mai natural posibil, ci o poveste senzațională a unui stil de viață deci probabil că vom avea un film mai mult decât frumos. Ca să vă mai faceți o idee despre succesul cărții – ea a rămas 178 de săptămâni în topul New York Times și momentan se vinde în continuare în 10.000 de exemplare lunar…

Jake Gyllenhaal
Jake Gyllenhaal îl va juca pe Jeff Bauman, un supraviețuitor care și-a pierdut ambele picioare în atentatul din timpului Maratonului del Boston (2013)

Al doilea film important pentru runneri la care se vor porni filmările anul acesta se bazează pe povestea tragică a atentatelor din timpul maratonului de la Boston din 2013. Filmările vor începe din 4 aprilie iar rolul principal a fost primit de Jake Gyllenhaal. El îl va juca pe Jeff Bauman, un supraviețuitor care și-a pierdut ambele picioare în atentat în timp ce își aștepta logodnica alergătoare aproape de finish. Și acest film este bazat pe o carte – Stronger, scrisă chiar de Bauman după tragedie.

Mark Wahlberg
Patriot’s Day, cu Mark Wahlberg, este deja în faza de pre-producție.

Această peliculă va fi “concurată” de “Patriot’s Day“, un film cu același subiect – Maratonul de la Boston din 2013. În el va juca unul dintre actorii născuți în Boston – Mark Wahlberg, film care este deja în faza de pre-producție.

Foto: Shutterstock

Urmărește RunningMag.ro pe Facebook, YouTube, Twitter, Instagram și Google +

Citește și articole din categoria COOL DOWN:
Alergarea face bine și nu, nu doar pentru tine. Alex Pădureanu, director executiv Hospice Casa Speranței, ne spune cum
Piloții Red Bull Racing aleargă și pilotează cu Puma
Robin Arzon își dovedește creativitatea, alături de alte atlete, în noua campanie globală adidas
Dă-te că vin tare! (claxonul pentru alergare)
Episodul 1: Margot vs Lily – Resolutions
Îngerașul Victoria’s Secret, Izabel Goulart se menține în formă prin alergare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

18 + nine =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.