Renault Megane Estate

Dacă te întrebi de ce scriem despre mașini pe un site de alergare, răspunsul este simplu. Pentru noi alergarea a devenit un stil de viață și cele mai multe alegeri le facem în funcție de asta.

Și oricât de mult ne-ar plăcea să alergăm spre birou și înapoi acasă, uneori mai avem nevoie și de mașină. Poți să contezi pe experiența noastră și în acest domeniu, mașinile au fost prima noastră pasiune.

CITEȘTE ȘI: 3 break-uri care se potrivesc perfect cu stilul tău activ de viață

Ce este Renault Megane Estate?

Este un Megane break sau combi, spune-i cum vrei, care arată a maşină germană, masculină şi… destul de fioroasă când o vezi venind spre tine.

Are ceva mișto?

Ne place designul, deşi frumuseţea este întotdeauna relativă. Însă partea frontală este foarte expresivă graţie grilelor radiatorului şi proiectoarelor, mai ales alăturate farurilor desenate parcă după ochii gheișelor.

Dar ceva nasol are?

 Aşa cum am spus şi în cazul versiunii hatchback, unele materiale folosite la interior nu ţin pasul cu ce se vede la exterior.

Ce motoare și transmisii sunt disponibile?

Oferta pentru Megane Estate cuprinde 12 versiuni de echipări şi motorizări, dintre care patru sunt motoare pe benzină. Puterile variază între 90 şi 130 CP, fiind disponibile atât transmisii manuale cât şi automate.

Cu performanțele cum stă?

Cel mai rapid este modelul diesel dCi de 130 CP, care ajunge la 100 km/h în 10,6 secunde. La polul opus, cel mai economic se vrea a fi motorul diesel dCi de 90 CP, cu un consum mediu declarat de doar 3,7 l/100 km.

E scump?

Între 15.500 şi 21.100 euro, însă Renault este mereu implicat în programul Rabla, aşa că în realitate preţurile sunt mai mici decât cele afişate. Însă pentru banii ăştia primeşti o maşină foarte avansată din punct de vedere tehnologic, mai ales la capitolul multimedia.

Cum se conduce?

Foarte plăcut, mai ales datorită posibilităţii reglării şasiului după gustul personal. Apăsarea butonului Multi Sense deschide meniul celor cinci setări diferite (Sport, Comfort, Eco, Neutral şi Personal), în care fiecare şofer se poate juca la direcţie, motor, climatizare… chiar şi la sunetul motorului.

Crezi că este un sprinter sau un maratonist?

Un maratonist cu o capacitate superioară de cărat lucruri.

Ultima întrebare și cea mai importantă: are loc pentru echipamentul sport?

 Are din belşug. Dacă pliezi bancheta şi scaunul pasagerului, lungimea totală de încărcare este de 2,7 metri, iar volumul total, cu bancheta pliată, este de 1.504 litri. Portbagajul are 580 litri, aşa că poate înghiţii suficiente bagaje chiar şi cu toţi cei cinci pasageri la bord.

Citește și alte articole din categoria MAȘINI PENTRU ALERGĂTORI:
Suzuki SX4
Renault Kadjar
Honda Civic Tourer
BMW i3
Renault Megane GT
Renault Clio R.S. 220 EDC Trophy

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

three × 5 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.