Mașini recomandate pentru alergători - Opel Astra Sports Tourer

Opel a venit cu un facelift pentru Astra. Am fost în Germania să testăm mașina și ne-a plăcut atât de tare Opel Astra Sports Tourer, încât ne-am gândit să o recomandăm și alergătorilor.

Dacă te întrebi de ce scriem despre mașini pe un site de alergare, răspunsul este simplu. Pentru noi, alergarea a devenit un stil de viață și cele mai multe alegeri le facem în funcție de asta.

Și oricât de mult ne-ar plăcea să alergăm spre birou și înapoi acasă, uneori mai avem nevoie și de mașină. Poți să contezi pe experiența noastră și în acest domeniu, mașinile au fost prima noastră pasiune.

Ce este Opel Astra?

Având emisii de CO2 reduse cu până la 21% față de modelul anterior și cinci motoare fabricate integral din aluminiu cu emisii sub 100 g de CO2/km, noul Opel Astra continuă tradiția de lider în materie de eficiență și aerodinamică. În același timp, performanța și confortul rămân la aceleași niveluri ridicate. Prin urmare, noul model este cea mai eficientă Astra din toate timpurile.

Are ceva mișto?

Versiunea Sports Tourer cu motorul diesel și noua cutie automată cu nouă trepte, o premieră pentru această clasă, reprezintă alegerea perfectă. Și toate sistemele de infotainment de la bord.

Dar ceva nasol are?

Sincer, ne lipsește o versiune cu o motorizare mai puternică, așa cum era la generația precedentă versiunea de 200 CP.

Ce motoare și transmisii sunt disponibile?

Astra este disponibilă doar cu motoare în trei cilindri. Un motor diesel de 1,5 litri cu 105 și 122 CP și un motor pe benzină de 1,2 litri turbo cu 110, 130 sau 145 CP. Motoarele sunt complet noi și sunt dezvoltate încă de GM, deci nu au nicio legătură cu PSA. Poți alege între transmisii manuale sau automate, cum e, de exemplu, cea cu nouă trepte de pe Sports Tourer.

Cu performanțele cum stă?

Sports Tourer are 1.395 kg și face sprintul de la 0 la 100 km/h în 10,8 secunde, iar viteza de top este de 205 km/h. Consumul este undeva sub 5 litri la sută, iar motorul respectă normele de poluare Euro 6d. Cutia cu nouă trepte automată își face treaba excelent.

E scumpă?

În Germania, prețurile pentru Sports Tourer pornesc de la 20.990 de euro, iar pentru România vor fi stabilite în curând.

Crezi că este un sprinter sau un maratonist?

Fără îndoială, un maratonist. Dar un „maratonist” extrem de confortabil.

Ultima întrebare și cea mai importantă: are loc pentru echipamentul sport?

Poți avea un spațiu în portbagaj de până la 1.603 litri, cu bancheta spate rabatată. Fără bancheta rabatată, ai la dispoziție 540 de litri. Așa că e loc, cu siguranță, pentru echipamentul sport și chiar pentru o bicicletă, dacă nu ai un suport special pentru asta.

Vrei să nu ratezi nici un număr RUNNING MAG / FITNESS MAG în 2020? Abonează-te!

 Abonează-te la RUNNING MAG / FITNESS MAG Print Edition 

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește RunningMag.ro pe FacebookYouTubeTwitterInstagramGoogle + și Mixcloud

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

2 × four =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.