Mitsubishi ASX

Dacă tot faci sport şi decizi să mai ieşi din oraş în căutarea aventurii, atunci mai bine fă-o cu un tovarăş de drum capabil precum este Mitsubishi ASX.

Sătui de alergat pe betonul străzilor şi aleilor de parc, orăşenii reuşesc din când în când „evadări” spre locuri cu mai mult pământ disponibil pentru tălpile pantofilor de alergare.

Aceiaşi orăşeni (şi poate şi alţii pe lângă ei), plictisiţi de sala de fitness răcită cu maşinării de aer condiţionat, îşi iau lumea în cap în weekend şi pleacă pe coclauri să se antreneze la aer curat. Ei bine, în astfel de momente ar fi bine să ai o maşină care te poate duce acolo unde îţi doreşti, te poate întoarce în siguranţă şi nu îţi dă emoţii când părăseşte confortul asfaltului.

Maşina aventurieră

Mitsubishi ASX este genul ăsta de maşină. Nici prea mare ca să te încurce în traficul aglomerat (4,3 metri lungime), nici prea minionă ca să te lase cu bagajele pe jos (416 litri disponibili în portbagaj) şi dotată cu un sistem serios de tracţiune integrală, te poate duce acolo unde aerul este curat şi pământul moale. Nu se teme de noroaie, rampe, pante, apă tulbure sau aer rarefiat, pentru că are pe grila radiatorului o emblemă cu o istorie de 100 de ani.

Mitsubishi ASX

Părinţii lui ASX au bătut deşerturile şi munţii acestei planete ajungând acolo unde chiar că ai nevoie de o mască de oxigen, dacă vrei să rămâi conştient. Pajero şi L200 sunt nume grele în arborele genealogic, aşa că „ăsta micu’” nu dezamăgeşte: tracţiunea te lasă să te joci şi cu mersul de autostradă 2WD, şi cu râmarea zăpezilor grele în ajun de Crăciun (4WD şi 4WD LOCK), toate astea fiind operabile printr-o simplă apăsare de buton.

Sub capota maşinii de test se află un vajnic motor diesel de 2,2 litri, cu 150 CP şi 360 Nm. Transmisia automată are 6 trepte, iar padelele de schimbare secvenţială de la volan sunt delicioase dacă vrei să te dai pilot de curse. Însă ASX nu este făcut pentru piste de viteză, ci pentru aventuri în necunoscutul pădurilor.

Maşina nu este tocmai leneşă (0-100 km/h în 10,8 secunde) şi nici vreo gurmandă (5,8 l/100 km în regim mixt) și vine la pachet cu multe alte atuuri. Îi place să iasă din oraş, să îţi ducă echipamentul sportiv acolo unde vrei tu şi apoi să se uite la tine cum scoţi limba făcând flotări. La nevoie, pune umărul şi te ajută la partea de TRX, cu o prindere solidă în cadrul portierei.

Cu un asemenea tovarăş de drum, cine mai are nevoie de prieteni, nu? Eee, să nu exagerăm acum, shake-ul proteic de după antrenament este mai bun în compania amicilor de la sală. Şi dacă băutura se face cu apă de izvor de munte, atunci aminoacizii se asimilează şi mai bine. Dar asta încă nu a fost dovedit ştiinţific…

Citește și: 5 lucruri care te vor convinge să alergi mai mult pe plajă

Urmărește RunningMag.ro pe FacebookYouTubeTwitterInstagramGoogle + și Mixcloud

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

7 + 19 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.