BMW i3

Dacă te întrebi de ce scriem despre mașini pe un site de alergare, răspunsul este simplu. Pentru noi alergarea a devenit un stil de viață și cele mai multe alegeri le facem în funcție de asta.

Și oricât de mult ne-ar plăcea să alergăm spre birou și înapoi acasă, uneori mai avem nevoie și de mașină. Poți să contezi pe experiența noastră și în acest domeniu, mașinile au fost prima noastră pasiune.

CITEȘTE ȘI: Mașini recomandate pentru alergători: Renault Megane GT

Nu există alergător care să adore fuga prin smog, fum, noxe sau zone radioactive. Iar dacă există, ar fi bine să-l anunțe cineva că a uitat să-și ia pastilele și că-l caută doctorii la salon.

Fără excepție, fiecare asudat din parc sau de pe stadion se străduiește din răsputeri să-și găsească bula de oxigen care să-i ridice suflul și să-i (re)aducă viața în coapse. În consecință, strâmbăm din nas când vedem fum negru ieșind pe țeava de eșapament, fie că suntem pe trotuar, pe bicicletă, în autobuz, fie chiar și în spatele volanului.

Alergătorii sunt, poate fără să știe, cei mai mari fani ai automobilelor electrice. Ce poate fi mai minunat decât un oraș fără noxe, plin de mașini care își obțin energia din surse regenerabile? Poate, doar pacea mondială…

Din fericire, pe străzi au început să bântuie tot felul de mașinuțe hibride și electrice, unele mai potente decât altele. În general, producătorii auto se împart în două mari categorii, când vine vorba de electrificare: cei care grefează acumulatori și motoare de blender pe modele aflate deja în portofoliu și cei care dezvoltă produse complet noi, construite de la zero, special pentru a se înrola în armata eco.

CITEȘTE ȘI: Recomandare: 3 break-uri care se potrivesc perfect cu stilul tău activ de viață

BMW i3 face parte din cea de-a doua categorie, autoturismul fiind înscris în grupa celor care vor să inoveze segmentul. Este produs ținând cont de cele mai noi cerințe ale transportului urban: compact, spațios în interior, ușor la cântar, cu autonomie rezonabilă și cu încărcare rapidă.

De compact, are doar patru metri lungime. De spațios… este suficient. La cântar trage doar 1.270 kg (puțin pentru o electrică, mulțumită șasiului din carbon și aluminiu), iar autonomia declarată este de 130-160 kilometri, în funcție de stilul de mers și de condițiile meteo. În realitate, poți conta pe 100 de kilometri parcurși fâșneț prin oraș, iar pentru cei reticenți există și opțiunea atașării unui motor termic care dublează distanțele de mai sus.

Designul interior este venit de undeva din viitor și sunt folosite materiale reciclate sau reciclabile — de exemplu, lemnul este de bambus, cea mai sustenabilă cultură forestieră. Încărcarea acumulatorilor se poate face de la prize casnice (220V – 8 ore), rapide Type2 (3 ore) sau superrapide (50 kwh – 30 de minute).

CITEȘTE ȘI: Mașini recomandate pentru alergători: Renault Clio R.S. 220 EDC Trophy

BMW i3 își folosește cei 170 CP pentru a sprinta până la 60 km/h în doar 3,7 secunde (0-100 km/h în 7,2 secunde, viteză maximă 150 km/h), făcând asta în serenitate, într-o liniște deplină, cu forța tipică motoarelor electrice (tot cuplul motor este disponibil încă de la prima rotație).

Prețul lui BMW i3 pornește de la 35.640 de euro, iar dacă ajungi cu el în comunitățile de alergători, primești din oficiu și un ropot de aplauze.

Credit foto: Raed Krishan

Urmărește RunningMag.ro pe Facebook, YouTube, Twitter, Instagram și Google +

Citește și articole din categoria SĂNATATE:
Aleargă vara în siguranță cu produsele A-DERMA PROTECT
Prioritatea ta numărul 1 înaintea primilor kilometri de alergare: o vizită la medic
Frumusețea, între mișcare și bisturiu
Testarea modului de mișcare reduce cu 3,5% riscul accidentărilor în sport
Cinci sfaturi pentru o cină și un somn corecte
De ce e bine să alergăm?
Renunță la canapea timp de 30 de minute zilnic

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

sixteen − 5 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.