4 sportivi au acceptat marea provocare de a se întrece cu Battaash, cel mai rapid cal de curse, pe primii 10 metri de sprint.

Pe 20 octombrie este programată QIPCO British Champions Day, una dintre cele mai mari competiții ecvestre din Marea Britanie. Iar pentru a promova acest eveniment, organizatorii au pus la cale o competiție între Adam Gemili, campion mondial și european la 4×100 metri ștafetă, Danny Care, jucător de rugby la Harlequins și în naționala Angliei, Victoria Pendleton, fostă ciclistă medaliată cu aur la Jocurile Olimpice, jocheul Oisin Murphy și Battaash, calul cu cel mai rapid sprint pe primii 10 metri.

Totul s-a pentrecut în centrul Londrei unde cei patru atleți au încercat să bată timpul stabilit de Battaash de 1,71 secunde. Sportivii au alergat în dreptul unui panou de lumini care se aprindeau cu viteza cu care a alergat calul Battaash pe primii 10 metri de sprint.

Cel mai rapid a fost Adam Gemili care a reușit să parcurgă distanța cu timpul de 1,47 de secunde, iar cel mai lent a fost jocheul Oisin Murphy.

“Mi-a plăcut mult această provocare și m-a făcut să realizez cât de puternici și rapid este un cal de curse. Sunt încântat că am fost mai rapid ca Battaash, dar să nu uităm că eu nu am cărat un jocheu în spate și nici nu am plecat dintr-o boxă. În plus, Battaash are cam o jumătate de tonă, ceea ce face ca performanța sa să fie și mai impresionantă. Am un mare respect și pentru jocheul din șa care rezistă la o astfel de accelerare”, a spus Adam Gemili.

Iar la finalul evenimentului clasamentul a fost următorul:

Adam Gemili – 1,47 s
Battaash – 1,71 s
Danny Care – 1,88 s
Victoria Pendleton – 1,93 s
Oisin Murphy – 2,03 s

Citește și: 2:01,39! Eliud Kipchoge distruge vechiul record mondial la maraton

Urmărește RunningMag.ro pe FacebookYouTubeTwitterInstagramGoogle + și Mixcloud

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

one × 4 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.