A cincea ediție a celei mai mari competiții de anduranță disputate în întregime pe nisip din Europa, Maratonul Nisipului, revine la Mamaia iar organizatorii de la Asociația Sportivă „SanaSport” speră ca prezența internațională să fie cât mai însemnată.

Ediția de anul acesta a Maratonului Nisipului, ca și până acum, se adresează atât alergătorilor amatori cât și profesioniștilor și conține patru probe competitive: maraton, semimaraton, cursa de 10km și de 5 km și crosul Family Run de aproximativ 1km. Acesta din urmă are menirea de a-i aduce mai aproape de sport, atât pe părinți, cât mai ales pe copiii acestora și de a lupta pentru reconstrucția și modernizarea Secției de Terapie Intensivă Nou Născuți și a Compartimentului de Prematuri din cadrul Spitalului Clinic de Urgență Constanța prin proiectul social inițiat de către Asociația „Dăruiește Aripi”.

„În anul 2018 nu mai vorbim despre alergare, ci vorbim despre familie și dezvoltare personală; vorbim despre un stil de viață mai sănătos, vorbim despre iubire, despre comuniune, despre a dărui, despre a ajuta, despre bucuria de a alerga împreună cu sute de oameni,” a declarat Daniel Antonaru, președintele Asociației „SanaSport”. „În toate aceste ediții anterioare, am reușit să construim, întâi de toate, dorința de a ne bucura de momente unice în viață. Am reușit să legăm prietenii, să construim o comunitate puternică a iubitorilor de sport, care se implică tot mai activ în problemele comunității. Mai mult, am reușit să realizăm un eveniment sportiv internaţional prin care să promovăm realmente stațiunea Mamaia ca o atracție turistică. Zeci de sportivi străini, cât şi sute de conaţionali din toate colţurile ţării, au venit pe litoralul românesc pentru că au fost atrași de entuziasmul de pe chipurile oamenilor, din fotografiile distribuite pe reţelele de socializare. Oamenii sunt atrași de bucurie, de entuziasm, iar noi, românii, am reușit să transmitem aceste sentimente cu vârf și îndesat”.

Ediția de anul trecut a fost una care a bătut toate recordurile, peste 1.600 de sportivi participând la concursul de pe plaja dintre Mamaia și Năvodari. În urma competiției care a strâns sportivi amatori și profesioniști din 10 țări au fost strânse donații cu o valoare totală de 12.500 de lei, sumă alocată pentru reconstrucția și modernizarea secției de nou-născuți.

Dacă vrei să te înscrii la ediția 2018 a „Maratonului Nisipului” care va avea loc în data de 25 martie vizitează www.maratonulnisipului.ro.

Urmărește RunningMag.ro pe FacebookYouTubeTwitterInstagramGoogle + și Mixcloud

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

twelve − seven =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.