Maratonul Internațional al Iașului

Serviciul Voluntar de Ambulanță organizează duminică, 28 octombrie, între orele 09:00 și 15:00, Maratonul Internațional al Iașului.

Astfel, ieșenii dar și oaspeții din alte județe sunt invitați să ia parte la un proiect de utilitate publică ce își propune strângerea fondurilor pentru utilarea și aducerea în stare de funcționare a 5 puncte de prim ajutor premedical și intervenție pe raza municipiului Iași.

Acestea vor fi amplasate în cartierele Alexandru cel Bun, Podu Roș, Tătărași – Oancea, Nicolina și Păcurari, iar costurile privind utilitățile vor fi suportate de către Primăria Municipiului Iași.

Cele 5 puncte vor servi comunitatea ieșeană în caz de coduri și avertizări meteorologice precum și în caz de dezastre și situații de urgență, atât prin personal medical instruit, cât și prin echipamente specifice. Considerăm acest maraton o cauză nobilă pentru întregul oraș Iași, întrucât aceste puncte de prim ajutor vor avea un rol important în salvarea de vieți omenești.

Categoriile competitive (cronometrate) la Maratonul Internațional al Iașului, care vor avea clasamente, sunt următoarele: Maraton 42 km, Maraton ștafetă 3×14 km, Semimaraton 21 km, Semimaraton ștafetă 2×10,5 km și Cros 10 km.

Vor exista și Cursa populară 4 km și Cursa copiilor unde doar primii trei clasați vor fi premiați la categoriile Masculin și Feminin. Cursa copiilor este gratuită, iar vârsta minimă pentru participare este 4 ani.

Traseu Maratonul Internațional al Iașului

Startul și sosirea la Maratonul Internațional al Iașului vor avea loc în fața Palatului Culturii. Traseul și înscrierile pentru fiecare categorie, alături de regulament și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul oficial al competiției.

Citește și: Cel puțin 3 motive pentru care să alergi la The Color Run

Urmărește RunningMag.ro pe FacebookYouTubeTwitterInstagramGoogle + și Mixcloud

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

18 − 9 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.