Maratonul de la Londra 2016

Una dintre cele mai importante competiții de gen de pe mapamond, Maratonul de la Londra a scris ieri o nouă filă de istorie.

Demarată în 1981, cursa londoneză s-a desfășurat în acest an „sub înaltul patronaj” al marelui William Shakespeare, de la moartea căruia s-au împlinit, cu o zi înaintea Maratonului (!) fix 400 de ani!

Organizatorii au dorit astfel ca ediția din acest an a London Marathon să fie legată de numele celui considerat „cel mai mare scriitor al literaturii de limba engleză”.

London Marhaton - Shakespeare

37.000 de oameni au participat în acest an la cursa londoneză. Aceștia au fost cei mai norocoși, înscrierea pentru Maratonul de la Londra fiind în ultimii ani o adevărată Odiseea pentru atleții în principal amatori.

Numărul mare de solicitări i-a determinat pe organizatori să „cearnă” lista, participarea la London Marathon fiind de ani buni un adevărat privilegiu!

Așa cum era de așteptat, în cursa rezervată elitei atletismului mondial, legea a fost făcută de sportivii africani. Kenienii și ethiopienii au dominat cursele atât la fete, cât și la băieți.

Eliud Kipchoge, 31 de ani, și-a apărat cu succes titlul cucerit la Londra anul trecut, stabilind totodată recordul cursei. Kenianul a încheiat cei 42,195 kilometri cu timpul incredibil de 2:03:05!

Maratonul de la Londra 2016

Pe locul 8 a sosit britanicul Callum Hawkins, care a fost aplaudat la sosire ca un erou!

Maratonul de la Londra 2016

Cursa fetelor a fost una de un rar dramatism. După ce, la un moment dat, s-a împiedicat de alte două sportive, a căzut și s-a lovit puternic la cap, kenianka Jemima Sumgong, 31 de ani, a continuat, a ajuns din urmă plutonul fruntaș și, cu un finiș fantastic s-a impus în fața câștigătoarei de anul trecut, etiopianca Tigist Tufa!

Maratonul de la Londra 2016Maratonul de la Londra 2016
Marea surpriză din cursa fetelor a fost dată de prezența pe locul 4 a sportivei Volha Mazuronak, din Belarus, care a reușit să spargă astfel monopolul african!

În cursa persoanelor cu dizabilități s-au impus elvețianul Marcel Hug și americanca de origine rusă Tatyana McFadden.

Maratonul de la Londra 2016

Ca în fiecare an, Maratonul de la Londra a fost un nou prilej de sărbătoare pentru iubitorii alergării! Mii de oameni au alergat pentru scopuri nobile, competiția din capitala Imperiului Britanic fiind cel mai mare eveniment caritabil din Anglia!

Și, tot ca în fiecare an, unii dintre alergătorii amatori și-au pus la treabă imaginația, alergând echipați în costume care mai de care mai trăznite!

Urmărește RunningMag.ro pe Facebook, YouTube, Twitter, Instagram și Google +

Citește alte articole din categoria COMPETIȚII:
Aleargă pentru veteranii români la veteRUN – Cupa Steaua
S-a dat startul înscrierilor la Triatlonul Herbalife Brașov
S-au deschis înscrierile la Gabriela Szabo RUNFEST
NN Bucharest International 10k, a doua cursă internațională de 10 km a anului
Peste 3.500 de oameni au făcut mișcare în natură la ZIUA B și RACE TO NATURE Trail & Family Run

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

16 − four =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.