Transylvania100

Mai sunt doua luni pana la startul celei de-a III-a editii a  concursului de alergare montana Transylvania100 si pregatirile au intrat in linie dreapta pentru organizatori.

Din acest an se va organiza si o cursa de sky-running, de 30km, cu nimic mai prejos decat cursele consacrate de 100 km si 50 km. Cele trei curse au fost rasplatite  cu puncte de calificare U.T.M.B.de catre I.T.R.A.(International Trail Running Association) dupa cum urmeaza: 5 puncte/ 100K, 3 puncte/ 50K si 2 puncte/ 30K, iar dificultatea traseelor au primit 9 puncte/ 100K si 50K si 11 puncte/ 30K, dificultatea maxima fiind  de 12 puncte!

Ca o consecinta a introducerii cursei de 30 km, organizatorii Transylvania100 au venit cu o completare la regulamentul concursului, referitoare la posibilitatea schimbarii cursei “din alergare”.

Astfel, alergatorii inscrisi la cursele de 100 km si 50 km, care din diferite motive – forma slaba in ziua concursului, depasirea timpului limita, etc – vor putea sa-si schimbe optiunea “din alergare” in cea de a concura la cursa de 30 km.

Aceasta schimbare se poate face doar la punctul de control de la iesirea din Hornul Mare ( km 14), unde cele doua curse se despart de cea de 30km si numai dupa informarea unui oficial de cursa !

Alergatorii inscrisi la cursa de 100 km pot trece la cursa de 50 km doar la punctul de control Pestera ( km 26), in aceleasi conditii de mai sus. Modificarea optiunii este valabila si pentru echipe, unde, spre exemplu, unul dintre echipieri poate continua cursa la 100 km, iar celalalt la cea de 50 km/ 30 km sau ambii pot trece la cea de 50 km/ 30 km, alergand solo.

Aceasta modificare va favoriza misiunea celor aflati in dificultate de a obtine medalia de finisher si a punctelor pentru UTMB puse in joc si odata cu acestea satisfactia personala de a incununa cu un succes aventura de weekend in defavoarea unui abandon nedorit!

Startul curselor ultra – 100k si 50k va avea loc la ora 6:00, iar cel al cursei de 30k, la ora 8:00.

Transylvania100

De mentionat ca cei care isi schimba optiunea de cursa “din alergare” nu sunt eligibili pentru podiumul de premiere, dar vor fi prezenti in clasament, primind si punctele UTMB aferente cursei terminate.

Datorita faptului ca multi dintre cei inscrisi la editia de anul trecut au avut dificultati in procurarea sacului de supravietuire din folie, organizatorii au decis ca o alternativa, ca si prezentarea unei folii simple de supravietuire in completarea kitului de start obligatoriu este valabila.

Organizatorii Transylvania100 recomanda folosirea busolelor clasice in locul celor existente ca aplicatii pe telefoanele mobile, care devin inaccesibile in cazul descarcarii bateriei.

Tot in sfera recomandarilor intra si pregatirea de catre concurenti a unor articole suplimentare de echipament – imbracaminte, bete, coltari,etc – avand in vedere conditiile meteo dificile si temperaturile scazute posibile la data concursului.

Recomandam tuturor concurentilor, dar in mod expres celor de la cursa de 100 km completarea pachetului de start cu un dispozitiv GPS, foarte util in sectiunile de gol alpin, pe timp de noapte sau/si ceata deasa.

Pentru a raspunde celor ingrijorati de urcarea prin Hornul Mare, organizatorii Transylvania100 au confirmat ca ultimii aproximativ 200 m vor fi amenajati special – se va monta coarda si se vor sapa trepte in zapada, daca va fi cazul. Pe sectiunile parcurse noaptea se vor monta lampi si benzi reflectorizante.

Hartile traseelor se pot consulta pe site – www.transylvania100k.com , iar hartile track GPS vor fi trimise prin e-mail-ul de confirmare a inscrierii fiecarui concurent in parte. Pe langa punctele de control trasate pe hartile de concurs, vor fi instalate si alte puncte de observatie – Hornul Mare, Babele, etc.

Din motive organizatorice lesne de inteles – cazare, masa, transport, etc – ii rugam pe cei interesati sa-si ofere serviciile ca voluntari sa contacteze organizatorii in cel mai scurt timp posibil pe adresa transilvania100k@yahoo.ro.

Organizatorii ii saluta pe cei 300 concurenti din 20 de tari inscrisi pana in acest moment, printre care se numara nume cunoscute din Romania – Robert Hajnal sau din strainatate – Nerea Martinez Uruzzola( Spania) si reamintim si pe aceasta cale ca data limita de inscriere este 11 mai 2016.

La Transylvania100 concurentii romani beneficiaza si anul acesta de o reducere considerabila la inscriere fata de cei straini.

Urmărește RunningMag.ro pe Facebook, YouTube, Twitter, Instagram și Google +

Citește și articole din categoria COMPETIȚII:
Unde alergăm: Maratonul Via-Maria-Theresia 2016
Bucharest Running Club și-a prezentat calendarul de evenimente pentru 2016
Cinci evenimente de alergare, programate în 2016, în cadrul platformei RUNFEST
S-au deschis înscrierile pentru Semimaraton Sibiu, cel mai mare eveniment sportiv filantropic din România
Ediția de primăvară Băneasa Trail Run se va desfășura pe 24 aprilie
Cinci evenimente de alergare, programate în 2016, în cadrul platformei RUNFEST
Mai e o lună până la cursele Uniqa de 10 km și „Family Run”
S-au deschis înscrierile pentru Edelweiss Night Run
Constantina Diță organizează Bucharest International 10K pe 17 aprilie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

nine − one =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.