Louis Zamperini

Zilele trecute am vizionat, absolut întâmplător, un film la finalul căruia am dat o tură de parc și am vorbit singur aproape o oră!

Filmul ăsta n-ar fi ieșit rău nici în cazul în care l-ar fi regizat vreunul de-ai noștri. Subiectul e prea tare, prea real.

Și încă ceva: n-am crezut că frumoasa Angelina Jolie e în stare de așa ceva. Pentru că ea, Angelina Jolie a fost șefa!

M-am luat cu vorba și am uitat de subiect. Filmul „Unbroken”, așa se numește, este povestea extraordinară a unui alergător american pe nume Louis Silvie Zamperini și poate fi urmărit în această perioadă la Digi Film.

VIDEO: Usain Bolt a acceptat postul de CEO la Mumm

Numele îi „trădează” originile italiene, părinții săi fiind din Verona. Louis s-a născut la 26 ianuarie 1917, la Olean, New York. Peste o lună ar fi împlinit un veac de existență! A murit însă acum două veri. N-a apucat să vadă filmul al cărui subiect este.

A reprezentat Statele Unite ale Americii la Jocurile Olimpice de vară din 1936, de la Berlin, în proba de 5.000 de metri, cursă câștigată de finlandezul Gunnar Mikael Höckert.

Louis Zamperini a sosit pe locul opt, la 22 de secunde de învingător. Ultimul tur însă, pe care l-a alergat în mai puțin de un minut, i-a adus faima lui Zamperini.

CITEȘTE ȘI: 6 locuri cool de alergare în Lisabona

Americanul a povestit peste ani că, impresionat de ambiția sa, însuși Adolf Hitler, prezent la eveniment, a dorit să-l cunoască.

Alergarea a fost pentru Louis Zamperini un mod de viață și, în același timp, motorul care nu l-a trădat atunci când nouă din zece oameni ar fi cedat.

De aici începe de fapt povestea lui Zamperini, după momentul 1938. Este inimaginabil pentru noi, de exemplu, cei care ne plângem de milă după cel mai neînsemnat eșec, cum a reușit să supraviețuiască acest om.

Pe lângă o condiție fizică excelentă, Louis Zamperini a spus mai târziu că încă un element l-a ajutat atunci când nu mai vedea luminița de la capătul tunelului: credința. De altfel, după război, Louis Zamperini i-a iertat pe călăii săi. A căutat chiar să-i revadă.

Mă opresc aici! Vă invit să urmăriți filmul, pentru că merită. Și, vă garantez, la final veți da o tură de parc și veți vorbi singuri! Fix o oră! Și dacă nu v-am convins până acum, iată și trailer-ele oficiale pentru filmul lansat în 2014 și care rulează în perioada aceasta la Digi Film.

CITEȘTE ȘI: A apărut numărul 4 al revistei RUNNING MAG

Urmărește RunningMag.ro pe Facebook, YouTube, Twitter, Instagram și Google +

Citește și alte articole din categoria POVEȘTI:
Ghirmay Ghebreslassie a făcut Eritreea mare!
Mina Guli a alergat în 7 deșerturi, pe 7 continente, timp de 7 săptămâni
Paavo Nurmi, finlandezul zburător
Barkley Marathon: omor din culpă sau sinucidere?
adidas vs. Puma. Duelul celebrilor frați este subiect de film.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

11 + four =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.