Ondrej Safar

Ondrej Safar este Country Managerul Grupului CEZ în România de aproximativ 1 an, revenind după o experiență anterioară în CEZ România, în perioada 2005-2012. Îi place Bucureștiul și este fericit că s-a întors aici, unde și-a început activitatea la nivelul Grupului CEZ.

Pasionat de sport, în special de alergare, Ondrej va participa anul acesta pentru a treia oară la “Maratonul Olteniei”, un eveniment organizat de CEZ România pe 31 august – 1 septembrie.

Ajuns la cea de-a șaptea ediție, evenimentul celebrează anul acesta comunitatea puternică de sportivi și fapte bune construită în edițiile anterioare, prin inaugurarea Ținutului Maratonului. În calitatea de Președinte al Ținutului, Ondrej invită participanții să exploreze frumoasa regiune din vecinătatea orașului Râmnicu Vâlcea în cadrul a 5 probe: trail running – crosul de 10,5 km, semi-maratonul de 21,5 km, maratonul de 42 km și Mountain Bike – traseul scurt de 33 km și cel lung, de 51 km.

Haideți să descoperim de ce ne putem bucura în calitate de cetățeni ai Ținutului Maratonului, dacă suntem prezenți la start în Parcul Zăvoi din Râmnicu Vâlcea, pe 31 august și 1 septembrie.

De ce este această ediție a „Maratonului Olteniei” una specială?

Toți participanții, de la prima ediție din 2013 și până în prezent, precum și întreaga echipă implicată, au contribuit la transformarea acestui eveniment în cea mai frumoasă tradiție a Grupului CEZ în România pe plan local. Evoluția impresionantă a numărului de participanți, a voluntarilor și implicit a valorii donațiilor, a marcat anul acesta trecerea de la un eveniment sportiv la Ținutul Maratonului. Competiția nu mai este de mult timp doar un maraton, ci o comunitate puternică, care adună în fiecare an din ce în ce mai mulți oameni pasionați de sport, de un stil de viață sănătos, dar și dornici să facă bine, să contribuie la schimbări. Suntem foarte mândri și bucuroși să facem parte din ea.

Care este motivul pentru care ați ales în fiecare an Râmnicu Vâlcea și care este scopul acestei competiții?

Am ales Oltenia pentru că este regiunea în care ne desfășurăm o mare parte din activitatea operațională a companiei, iar Râmnicu Vâlcea este o zonă extraordinară, poate prea puțin cunoscută pentru potențialul său și frumusețea cu care te întâmpină. Ne dorim să promovăm un stil de viață sănătos, să transmitem tuturor câte puțin din pasiunea noastră pentru sport și să demonstrăm totodată că hobby-urile pot da uneori naștere unor fapte bune, pot contribui la schimbarea unor vieți. Astfel, în fiecare an, suma obținută din înscrierile concurenților este dublată de către Grupul CEZ în România și donată unor cauze sociale care susțin comunitățile locale din regiune.

Care sunt ingredientele de succes ale acestui eveniment organizat de Grupul CEZ în România?

Numărul participanților la MO a crescut de la prima ediție din 2013 și până la cea de anul trecut cu 329%, iar valoarea donațiilor de la 1.650 euro în 2013 la 19.000 euro în 2018. De-a lungul celor șapte ediții, am sprijinit dotarea cu echipament sportiv a unei școli din Râmnicu Vâlcea, susținerea educației liceale a două tinere din medii defavorizate, am achiziționat materiale în valoare de 13.000 de euro pentru secția de Neonatologie a Spitalului Județean din Râmnicu Vâlcea, precum și echipament de video-bronhoscopie, un aparat vital pentru urgențe pediatrice, am donat aparatură medicală Centrului de Transfuzii Sanguine Vâlcea alături de derularea proiectului intern – Caravana de donare de sânge desfășurată în rândul angajaților Grupului CEZ în România, am sprijinit inițiativele Little People, Fundația World Vision Romania și am dotat cu aparatură Accu Vein, Spitalul de Urgență din Râmnicu Vâlcea.

Cei trei beneficiari ai ediției de anul acesta a Maratonului Olteniei sunt: Crucea Roșie Filiala Vâlcea, pentru care se vor achiziționa echipamente și dispozitive medicale noi necesare serviciului de ambulanță; Habitat for Humanity România, la care sprijinul va fi direcționat către reconstrucția unei case din comuna Văideeni, județul Vâlcea, afectată de inundațiile din anul 2014, activitate în care se vor implica activ și voluntari CEZ; proiectul CODE Kids al Fundației Progress, MO 2019 sprijinind dezvoltarea a 22 de cluburi de codare din zona Olteniei, precum și a unui program în care 9 mentori CEZ Vânzare susțin deja workshop-uri de competențe non-tehnice (public speaking, leadership, tehnici de vânzari) în județele Argeș, Gorj, Vâlcea.

Cred că ingredientul principal al Maratonului Olteniei este energia pe care toți cei implicați în eveniment de la an la an o dăruiesc cauzelor sociale, fie că vorbim de participanți la curse, voluntari, parteneri ai evenimentului sau organizatori. Toți cei care facem parte din această comunitate a Ținutului Maratonului suntem uniți de valori comune, precum generozitate, ambiție, dedicare, spirit de echipă și împreună reușim să îi inspirăm și pe alții să ni se alăture.

Care este nivelul de implicare al angajaților CEZ în acest eveniment?

Maratonul Olteniei a devenit pentru întreaga echipă CEZ un moment așteptat cu nerăbdare în fiecare an. Evenimentul transpune motto-ul nostru #energiavinedelaoameni și ne bucurăm să vedem cum an de an angajații Grupului se implică cu dedicare fiecărei ediții. Această #energiepentrubine vine de la toți, de la angajații care se înscriu ca voluntari, până la cei care au participat în calitate de concurenți la mai mult de 3 ediții și pe care i-am numit Cetățeni de Onoare sau de la partenerii care ni se alătură cu entuziasm de fiecare dată. Este o tradiție să ne adunăm cu toții, în cele două zile ale evenimentului și să ne unim forțele pentru a produce un impact social pozitiv în comunitatea locală din Oltenia.

 Cum a fost experiența de anul trecut? Ați mai participat și la alte maratoane? Cu ce este diferit Maratonul Olteniei de celelalte evenimente sportive la care ați participat?

Anul trecut, am participat la Maratonul Olteniei în dublă calitate, de concurent la probele de MTB 33 km și Trail Running de 10 km, și de Manager de Țară al CEZ România.

La competiție am concurat alături de colegii mei și de sportivi amatori și/ sau profesioniști. Îmi place să fac sport ori de câte ori îmi permite programul. Am participat la mai multe competiții de alergat, MTB, triatloane, atât în România cât și în afara țării, însă prima proba de trail running la care am participat a fost cea de la MO 2018. Cred că ceea ce diferențiază Maratonul Olteniei de alte competiții sportive de profil este modul în care iubirea pentru sportul în aer liber se împletește cu faptele bune, alături de vibe-ul creat la fața locului și de faptul că evenimentul marca CEZ România se adresează tuturor, de la adulți la copii. Atmosfera care se creează la Maratonul Olteniei îți oferă o experiență autentică și îți induce un sentiment puternic de competiție, emoții experimentate și de concurenții care au parte de o primă competiție de profil.

Pe lângă cursele dedicate adulților, copiii se bucură la fiecare ediție de propria lor cursă de alergare, surprize și premii. Cei mai mici concurenți au 4 ani, însă acest lucru nu-i împiedică să se bucure de timpul petrecut în parcul Zăvoi. Totodată, Maratonul Olteniei pregătește zone tematice, surprize și activități și localnicilor din Râmnicu Vâlcea care pot petrece timp de calitate în familie în zonele special amenajate din parcul Zăvoi.

Ce le-ați transmite amatorilor de sport care nu s-au înscris la competiție, pentru a-i convinge să participe?

Ținutul Maratonului este un loc care te face să te simți ca #Acasă. Îi invit pe toți iubitorii de sport și fapte bune să ni se alăture, să ne simțim cu toții ca în familie, să ne bucurăm împreună în două zile de competiție, peisaje minunate, activități de familie și multă distracție, atât pentru participanții la concurs cât și pentru familiile și susținătorii acestora. Ne așteaptă cinci probe cu dificultate diferită, de trail running și Mountain Bike, pe un traseu off road, plin de adrenalină și peisaje minunate, alături de oameni care împărtășesc aceeași pasiune pentru un stil de viață sănătos și care vor dărui din energia lor către 3 cauze sociale.

Citește și: INEOS 1:59 Challenge: Viena este locul unde Eliud Kipchoge va încerca să coboare sub două ore pe distanța unui maraton

Urmărește RunningMag.ro pe FacebookYouTubeTwitterInstagramGoogle + și Mixcloud

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

five − 4 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.