Cea de-a șasea ediție a Băneasa Forest Run, eveniment de alergare pentru sportivi amatori, are deja deschise înscrierile pentru ediția din 30 octombrie.

Un kit de poveste îi așteaptă pe cei care se vor înscrie la una dintre cele trei probe ale competiției.

În premieră, tricoul tehnic al acestei ediții are un design personalizat care să aducă aminte participanților de alergarea în pădure. Este potrivit pentru alergările în aer liber și are ca principal avantaj uscarea ultra-rapida.

În completarea tricoului, în kitul de participare alergătorii vor găsi și un set de mâneci care pot fi purtate când vremea este mai răcoroasă, dar care pot fi scoase mai repede decât o bluză cu mânecă lungă atunci când te încălzești. Tot din kitul de participare face parte și medalia personalizată pentru fiecare probă în parte. Traseele marcate, punctele de alimentare, fotografiile de pe traseu, produsele de la parteneri completează kitul acestei ediții Băneasa Forest Run.

Prin proiectele pe care le derulăm an de an, urmărim crearea de noi oportunități și îmbunătățirea vieții oamenilor din comunitățile în care suntem prezenți. Una dintre direcțiile strategice spre care ne-am îndreptat a fost și facilitarea accesului la sport, care merge mână în mână cu un stil de viață sănătos. În 2021, valoarea investițiilor pe acest segment s-a ridicat la un total de aproape două milioane de euro, atât pe zona de CSR, cât și evenimente organizate de parteneri. Anul acesta suntem bucuroși că putem fi alături iar de un proiect drag nouă, Băneasa Forest Run. a declarat Valer Hancaș, Director de Comunicare și Public Affairs Kaufland România

Și la această ediție organizatorii au pregătit trei probe pentru participanți: proba de cros (11 km), cea de semimaraton (21 km) și family run (3k) – proba necompetitivă, destinată celor care vor să facă mișcare în pădure pe o distanță scurtă.

Băneasa Forest Run este modul nostru prin care oferim o motivație în plus de a face mișcare comunității de alergători și celor care vor să înceapă acum să alerge. Pădurea Băneasa este locul unde noi, echipa Forest Run, alergăm din ianuarie și până în decembrie. Ne dorim să transformăm acest loc în cel mai frumos și accesibil loc de alergare din București și profit de ocazie să anunț că Asociația Alergăm de Plăcere, partener în organizarea evenimentelor Forest Run, are în plan crearea unui traseu de alergare accesibil, marcat și măsurat, plan ce sperăm că va fi implementat cel târziu anul viitor.”, a declarat Theodor Manolache, organizatorul evenimentului.

Ca și în anii precedenți, Băneasa Forest Run sprijină și la această ediție două cauze umanitare: proiectul Șofer de Suflet de la Asociația Magic și cauza organizației Autism Voice.

Prin proiectul Șofer de Suflet, Asociația Magic ajută copiii grav bolnavi să ajungă la spital pentru tratament sau de la spital acasă, la cei dragi, cu ajutorul a peste 240 de voluntari, din toată țara. Drept mulțumire pentru susținerea cauzei, Asociația Magic vine să completeze kitul de participare cu de la Băneasa Forest Run cu o bandană pentru alergare.

“Suntem recunoscători că avem ocazia să fim din nou parte dintr-o nouă competiție Băneasa Forest Run – ediția de toamnă. Atât competiția în sine cu mișcare în natură, cât și comunitatea și organizarea sunt factori care fac din acest eveniment o experiență de neuitat de care ne bucurăm sincer. Mulțumim atât organizatorilor pentru susținere, cât și alergătorilor și voluntarilor pentru ajutorul oferit. Împreună, prin alergare cu fapte bune, putem susține copiii cu afecțiuni oncologice cu transport gratuit de la/către spitale, prin proiectul Șofer de Suflet – cauza pentru care strângem fonduri anul acesta.”

Pentru prima dată la această ediție, alergătorii pot dona pentru Autism Voice, organizație care susține, în cele două centre proprii, copiii diagnosticați cu autism. De la terapie ABA, până la cursuri cu părinții și cadrele didactice, Autism Voice oferă susținere pentru integrarea copiilor în societate.

“Acum 14 ani, puțină lume înțelegea cu adevărat drama familiilor care primeau diagnosticul de autism. Astăzi se știe mult mai bine că orice copil cu autism, dacă are parte de terapie multă și sprijin pe termen lung, poate avea o șansă reală la o viață funcțională. Lucrăm numai cu specialiști formați la nivel internațional, astfel încât avem nevoie de sprijin financiar pentru a putea oferi mai multe servicii gratuite sau la costuri minime și să dezvoltăm noi proiecte, cum este Institutul Autism Voice, pentru care lucrăm de zor acum.”, spune Anca Dumitrescu, Președinte Autism Voice.

Pentru oricare dintre cele două cauze, alergătorii care se înscriu la ediția Băneasa Forest Run din 30 octombrie pot dona sume de bani sau pot deveni ambasadori pentru strângerea de fonduri.

Evenimentul de alergare Băneasa Forest Run este despre plăcerea de a face mișcare în mijlocul naturii, pe potecile pădurii din oraș, despre trail run 100%, într-o atmosferă prietenoasă.

Băneasa Forest Run este un eveniment powered by Kaufland România și sponsorizat de Fram Electrocasnice.

Partenerii principali ai evenimentului sunt Rio Mare, Borotalco, precum și partenerilor Hervis, Gold Nutrition România, Barilla, Salatele Eisberg, Generali Asigurări, World Class România, Cirio, Muller, Casa de la Piada, Heinner.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

17 + 18 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.