VSSL

Dacă ești pasionat de ieșirile pe munte, atunci nu pleca în natură fără kit-ul VSSL, un fel de briceag elvețian pentru drumeții care are tot ce ți-ar putea trebui ca să poți spune că ești mai pregătit MacGyver.

Departe, în sălbăticia necruțătoare, este important să ai la îndemână unealta care ar putea face diferența între viață și moarte. Dar care este această unealtă de căpătâi? Un cuțit? O cutie cu chibrituri? Niște funie? O busolă?

De fapt, ai nevoie doar de VSSL (vessel), un fel „conservă” de formă tubulară formată din mai multe module făcută din aluminiu precum cel folosit în armată. Aceasta include toate cele pe care le-am enumărat mai sus și nu numai, iar omul din spatele invenției știe ce face.

Este vorba de Todd Weimer, fost luptător Navy SEAL și veteran într-ale explorării, care a realizat încă de când era doar un puști că are nevoie de un recipient în care să-și țină cuțitul de buzunar și chibriturile – deoarece a crescut în Canada de Nord.

Nemulțumit de produsele care se găseau pe atunci în comerț, s-a folosit de o cutie de chibrituri în care apa nu pătrundea iar aceasta a fost la baza ideii sale din prezent.

Elementul cu adevărat inovator al VSSL este faptul că este un instrument modular, carcasa având incorporate niște LED-uri puternice care o fac o lanternă redutabilă.

Apoi, fiecare element conține tot ce ai nevoie pentru: a face focul, a te apăra de un asalt al zombilor (da, există o ediție „Zombie”), a oferi primul ajutor și există și un modul care conține un cort pentru o persoană. Opțiunile sunt multiple iar VSSL-ul tău poate fi făcut pe comandă cu modulele de care ai tu nevoie deși poți alege și varianta mai facilă de a lua unul gata făcut.

Un VSSL normal (există și varianta Mini) măsoară 240×50 mm. În el găsești, în varianta standard, o busolă incorporată în capac, o lumânare care te ține aproximativ șapte ore, o funie cu o lungime de șapte metri, o lamă, un kit de prim ajutor, tablete pentru purificarea apei, un deschizător de conserve, o undiță cu un fir de 15 metri și nu numai – totul în ceva care cântărește mai puțin de 600 de grame și costă cam 85 de Euro.

Mai multe știri poți să citești și în numărul 8 al revistei RUNNING MAG / FITNESS MAG, disponibil în rețeaua de magazine Inmedio, la centrele de presă din Aeroportul Henri Coandă și online pe Books Express și la magazinul de echipament sportiv Quantum Sport.

Versiunea digitală a revistei poate fi achiziționată de pe platforma Paydemic.

Poți să te abonezi la revista RUNNING MAG / FITNESS MAG și prin platforma Paydemic.

Abonamentele se pot face și prin intermediul partenerului nostru Manpres Distribution.

Urmărește RunningMag.ro pe FacebookYouTubeTwitterInstagramGoogle + și Mixcloud

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

18 − 10 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.