Jurnalul lui Eliud Kipchoge

Pe 12 octombrie, la Viena, Eliud Kipchoge va încerca să coboare sub două ore pe distanța unui maraton în cadrul proiectului INEOS 1:59 Challenge. Și până atunci ne povestește cum decurg pregătirile.

“Am încheiat prima parte a antrenamentului, car a inclus sală, aerobic și jogging, pentru INEOS 1:59 Challenge. Din acst weekend mi-am mutat tabără de antrenament la Kaptagat, în Kenya, pentru următoarea fază a pregătirii mele.

Este întotdeauna foarte dificil să-mi iau rămas bun de la soția mea și cei trei copii, mai ales că în ultimele două luni am stat acasă împreună cu ei în Eldoret. În ultimii 17 ani din carieră am stat foarte mult în aceste cantonamente și ei înțeleg perfect acste sacrificii pe care trebuie să le fac pentru a fi în formă maximă pentru fiecare provocare.

Viața merge înainte și în fiecare weekend voi reveni din Kenya pentru a petrce timp alături de ei.

Jurnalul lui Eliud Kipchoge

Principalul beneficiu când sunt în cantonament este că mă pot concentra fără să fiu distras de nimic altceva. Un alt beeneficiu este munca în echipă pentru că îmi place să mă antrenez alături de colgii mei din NN Running Team. Pentru mine este foarte important să alerg alături de altcineva. Poți alerga și singur, dar nu cred că te poți antrena la fel de eficient. Doar dacă nu ești cumva un geniu. Eu cred că este imposibil să te antrenezi singur și să obții aceleași rezultate ca atunci când te antrenezi în grup.

Revenirea în tabără are și părțile ei bune. Îmi place să-i revăd pe colegii mei și să le ascult poveștile și glumele, după ce am fost despărțiți timp de două luni.

Corpul meu a răspuns foarte bine la prima fază de antrenament. Și dacă vorbim despre asta, nimic nu te poate pregăti pentru primele zile din tabără, când corpul trebuie să se adapteze la solicitările unei alergări lungi sau la sesiunile de intervale rapide. Picioarele și mușchii dor în această fază.

Acum avem un program mixt, cu exerciții la sală, alergări ușoare, două sesiuni fartlek pe săptămână și o alergare lungă. În următoarele săptămâni vom reintroduce mai multe antrenamente de viteză. Este foarte important să alegem momentul potrivit pnttru ca în următoarea fază de antrenamente intensive să mă simt cât mai confortabil cu antrenamentele suplimentare. Dacă nu trecem prin această fază de pregătire, vor urma probleme mari în următoarea perioadă și antrenamentele lungi pe pistă vor avea de suferit.

Jurnalul lui Eliud Kipchoge

Recent, am stabilit și traseul pe care voi alerga în cadrul proiectului INEOS 1:59 Challenge. Voi alerga în Viena și cred că traseul ales este perfect pentru asta. Cel mai probabil și vremea va fi bună. Este un oraș care iubește sportul, iar traseul este plat și rapid. Nu am fost niciodată la Viena, dar de abia aștept să alerg acolo.

Acum însă trebuie să mă concentrez pe antrenamentele zilnice și să iau totul pas cu pas în încercarea istorică de a coborâ sub două ore pe distanța unui maraton.

Citește și: INEOS 1:59 Challenge: Viena este locul unde Eliud Kipchoge va încerca să coboare sub două ore pe distanța unui maraton

Urmărește RunningMag.ro pe FacebookYouTubeTwitterInstagramGoogle + și Mixcloud

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

one + nine =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.