10 motive să încerci și electrostimularea musculară cu i Body

Nimic nu se compară cu senzația de dulce epuizare și de satisfacție după o alergare!

Orice pasionat de mișcare poate confirma că alergarea are multe beneficii: arzi calorii, îți pune sângele în mișcare, îți crești rezistența la efort, iar la finalul zilei dormi mai bine.

Tehnologia vine în ajutorul iubitorilor de alergare, fie că e vorba de sportivi de performanță sau de simpli pasionați de mișcare. Electrostimularea musculară (EMS) este tehnologia care poate înlocui alergarea în anumite situații și poate aduce îmbunătățiri considerabile performanței tale.

Se folosește un costum special pentru asta, unul dintre cele mai performante la ora actuală fiind i-Body, iar prin conectarea la un aparat se măsoară masa musculară și volumul adipos, masa osoasă și vârsta metabolică.

În plus, cu i-Body ai acces la o scanare tridimensională a corpului, ceea ce duce la o evaluare eficientă a rezultatelor. O ședință de antrenament durează 20 de minute și se lucrează până la 95% din masa musculară, având o eficiență mult mai mare decât un antrenament sportiv clasic.

Practic, ceea ce lucrezi într-o săptămână, în 4-6 ore, la sala de fitness, e echivalentul a 20 de minute cu i-Body.

10 motive să încerci și electrostimularea musculară cu i Body

Iată și 10 motive să începi EMS cu i-Body

Economisești mult timp

Antrenamentul cu i-Body se realizează la tine acasă sau la birou, oriunde îți dorești, sub supravegherea unui antrenor care te îndrumă și te evaluează constant. Așadar, nu trebuie să te deplasezi, deci nu pierzi timp în trafic sau căutând loc de parcare și e foarte puțin probabil să ratezi antrenamentul, asta pentru că trainerul vine la tine, nu trebuie decât să-i deschizi.

Te ajută să corectezi postura, prin antrenarea mușchilor paravertebrali 

În mod obișnuit, această grupă musculară nu este stimulată prin alergare, deși este extrem de importantă pentru postura corectă și evitarea durerilor de spate.

Este singurul antrenament care reușește să activeze și să antreneze mușchii scheletici

Astfel, antrenamentul cu i-Body este recomandat atât în recuperarea postoperatorie, cât și în leziuni ale articulațiilor, când alergarea este absolut contraindicată.

Poți arde până la 525kcal într-o singură sesiune de antrenament 

Adică dublu față de o alergare de o jumătate de oră. Practic, e mai avantajos, pentru că slăbești mai repede decât ai face-o alergând.

Stimulează oxigenarea țesuturilor

Grăbind astfel recuperarea și atenuând durerea. De altfel, tehnologia a apărut ca soluție pentru recuperarea medicală: dacă ai suferit o accidentare sau ești imobilizat, EMS îți poate stimula musculatura și te poate ajuta să obții rezultate în timp remarcabil.

Accelerarea metabolismului

Timp de 20 de minute se lucrează intens până la 95% din masa musculară, de două ori mai mult decât dacă ai face sport în mod convențional.

Îți crește forța fizică

Pentru că se combină antrenamentele fizice cu electrostimularea, rezultatul este mult mai rapid.

Aspectul pielii este mult îmbunătățit

Motivul principal este stimularea circulației sanguine.

Celulita este diminuată

Tot datorită stimulării circulației, dar și pentru că se obțin contracții mai profunde decât cele voluntare, celulita dispare treptat, ceea ce prin alergare nu obții întotdeauna.

Îți dezvolți sistemul respirator și cel cardiovascular

Stimularea mușchilor, prin tehnologia EMS, pune la lucru organismul, favorizând o mai bună oxigenare celulară, cu beneficii importante pentru sănătate și, în același timp, îmbunătățește activitatea organelor interne.

10 motive să încerci și electrostimularea musculară cu i Body

Citește și: 8 alimente indispensabile în frigiderul unui alergător

Urmărește RunningMag.ro pe FacebookYouTubeTwitterInstagramGoogle + și Mixcloud

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

11 − 6 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.