Nike Windrunner

Anul acesta, Nike sărbătorește cel mai important articol de îmbrăcăminte sport din colecția sa: geaca de vânt Nike Windrunner.

Lansată în producție la finele anilor ’70, geaca Windrunner a scris istorie pe podiumurile de premiere, dar și pe străzile marilor orașe.

Purtată de toată lumea, de la alergători în maratoane până la celebrii b-boys care fac breakdance, geaca de vânt legendară continuă să evolueze și în 2019: Anul Windrunner.

1975

În ciuda unui boom în interesul publicului legat de jogging, alimentat de lansările diviziei de încălțăminte sport Nike, existau lipsuri mari în „garderoba” atleților… Nike în picioare, dar în rest… fiecare cu ce prindea…

1978

Nike decide că este momentul să ajute runnerii și să le ofere și îmbrăcăminte specializată. Este creat un departament special menit să producă îmbrăcăminte pe care să o poți purta pe orice tip de vreme și care să nu îți inhibe mișcările naturale ale corpului în timpul alergării.

1979

Gama de îmbrăcăminte sportivă Nike nu este complexă, ci pur și simplu suficientă pentru nevoile de bază: pantaloni scurți, lungi, tricouri, maiouri și geaca Nike Windrunner, un obiect de îmbrăcăminte ce urma să devină „cult” printre atleți.

1980

Geaca Nike Windrunner apare pentru prima oară pe podiumul unei competiții de anvergură: la calificările de atletism pentru Olimpiadă, din SUA, la Hayward Field în Eugene, Oregon.

1984

Geaca Nike Windrunner evoluează și popularitatea sa crește vertiginos atât printre simplii alergători, cât și în lumea elitelor de toate tipurile. Ea este adaptată în permanență la trendul anual de modă și devine capabilă să te apere de frig, vânt, soare, și ,evident, de ploaie…

1986

Nu doar sportivii și cei pasionați de modă devin fanii lui Nike Windrunner: geaca începe să fie făcută și mai cunoscută deoarece în era celor care practică breakdance-ul ea devine un articol de îmbrăcăminte obligatoriu al celebrilor „b-boys”.

Anii’ 90

Cererea uriașă pentru Windrunner îi face pe cei de la Nike să creeze din ce în ce mai multe modele de stilizare, mai nou din ce în ce mai curajoase și mai țipătoare ca tipar de culori folosite.

Anii 2000

Geaca Windrunner devine din ce în ce mai importantă pentru companie pentru că statutul său de „cult” al lumii atleților este mai puternic ca niciodată. Nike începe colaborarea cu artiști celebri pentru design și promovare și folosește materiale ultramoderne: „Flywire” o face mai rezistentă, dar și mai ușoară.

2008

La peste 20 de ani de la debutul său pe piață, Windrunner este articolul de îmbrăcăminte oficial al atleților sponsorizați de Nike la Olimpiada de la Beijing. Fiecare țară sponsorizată de Nike se prezintă cu Windrunner în culorile drapelului național.

2010

Designul evoluează ușor, dar elementele clasice de design ale lui Windrunner se păstrează (V-ul de pe piept). Cele mai noi materiale Nike sunt folosite pentru rezistența sporită la apă și respirația mai bună: Nike Tech Fleece și Nike Tech Aeroshield.

2014

Nike Windrunner rămâne un articol de îmbrăcăminte esențial pentru cei care caută o geacă „cult” și mai ales pentru sportivii care o folosesc în toate competițiile. Special pentru Rusia, Windrunner este produsă cu material izolant termic Nike Aeroflot.

Astăzi

Nike Windrunner este mai cunoscută ca niciodată și compania-mamă se pregătește pentru noi colaborări în dezvoltarea designului său. Cele mai noi modele NikeLab confirmă că 2019 va fi anul Windrunner.

Citește și: adidas Running lansează PureBOOST RBL

Urmărește RunningMag.ro pe FacebookYouTubeTwitterInstagramGoogle + și Mixcloud

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

9 + 19 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.