Run for the Oceans, platforma cu impact global inițiată de adidas și Parley, revine pentru al patrulea an și marchează al doilea capitol Parley Missions din 2021.

În perioada 28 mai – 8 iunie, Run for the Oceans, miscarea adidas x Parley, revine pentru al patrulea an, continuându-și angajamentul de a acționa de urgență în situația alarmantă a poluării marine cu plastic din oceane.

Din 2015, adidas a realizat peste 30 de milioane de perechi de pantofi cu Parley Ocean Plastic – fibre din deșeuri de plastic interceptate de pe plaje și din comunitățile de coastă, prevenind astfel poluarea oceanelor. Însă, deși s-au făcut progrese în călătoria către un viitor mai sustenabil, mai sunt multe de făcut pentru reducerea poluării marine cu plastic.

Motivând alergătorii din întreaga lume să facă diferența, pentru fiecare kilometru alergat cu aplicația adidas Running în perioada 28 mai – 8 iunie, adidas și Parley vor curăța greutatea echivalentă a 10 sticle de plastic, până la maximum 230.000 kg de deșeuri plastice marine de pe plaje, insule îndepărtate și zone de coastă.

 Alberto Uncini Manganelli, GM Running & Credibility Sports la adidas, a declarat: „Ca brand global și ca cetățeni ai globului, avem un rol important în conservarea oceanelor și a planetei noastre. Este responsabilitatea noastră să folosim platformele, produsele și vocile noastre nu doar pentru a crește gradul de conștientizare, ci pentru a pune în aplicare acțiuni reale. Dacă nu luăm măsuri imediate, în doar trei decenii, oceanele lumii ar putea conține mai mult plastic din deșeuri decât pești – doar lucrând împreună putem pune capăt poluării cu deșeuri din plastic.

Până în prezent, mișcarea adidas x Parley Run for the Oceans a unit peste 3 milioane de alergători din întreaga lume, acumulând în mod colectiv 25,5 milioane de km și strângând 2,5 milioane de dolari pentru a susține Parley să dezvolte inițiative și programe educaționale care luptă împotriva poluării marine cu plastic.

În 2019, 92 de școli au fost înscrise în program și sunt acum centre de educație, precum și puncte de interceptare a plasticului pentru comunitatea locală. Ca urmare, 70.000 de copii și familiile lor au participat în program.

Cyrill Gutsch, CEO și Fondator al Parley, a declarat: „Mai mult decât o campanie de alergare sau de sensibilizare, Run for the Oceans a evoluat într-o platformă puternică, de impact care inspiră milioane de oameni din întreaga lume să se unească în jurul unui obiectiv comun și să sprijine oceanele prin sport, susținând mișcarea Parley prin mișcarea fizică. Mai mult decât un partener, adidas a fost un adevărat aliat, un membru al familiei de care aveam atât de mare nevoie de partea noastră pentru a demonstra că industria poate fi cheia care dă amploare și accelerează soluțiile problemelor masive de mediu cu care ne confruntăm. Colaborarea, creativitatea și ecoinovația reprezintă formula câștigătoare pentru a ne salva oceanele și a pune capăt crizei poluării plastice globale care amenință lumea naturală, propria noastră sănătate și viitorul nostru. Toți cei care se alătură mișcării Run For The Oceans ajută la promovarea acestei viziuni.”

Dar acesta este doar începutul inițiativei globale. După cum a fost anunțat în martie (2021), ca parte a strategiei adidas „Own the Game”, Run For The Oceans va fi extins pentru a crea un spațiu comunitar digital și fizic mai incluziv. Până în 2025, adidas își propune să obțină o participare cumulată de 40 de milioane de oameni.

Alăturați-vă inițiativei Run For The Oceans în perioada 28 mai – 8 iunie și înregistrați alergările prin intermediul aplicației adidas Running. Pentru fiecare kilometru alergat, adidas va curăța deșeuri cu greutate echivalentă a 10 sticle de plastic, până la maximum 230.000 kg. Pentru mai multe informații și pentru a vă înscrie, accesați acest link: https://bit.ly/3hMlKPF

Despre adidas și Parley

În aprilie 2015, adidas a anunțat parteneriatul cu Parley for the Oceans, o organizație care ajută la creșterea gradului de conștientizare cu privire la frumusețea și fragilitatea oceanelor. În calitate de membru fondator, adidas sprijină Parley for the Ocean în eforturile sale de educație și comunicare, precum și programul său extins Ocean Plastic (ghidat de strategia AIR: Evită – Avoid-, Interceptează – Intercept- și Reinventează – Redesign) care intenționează să pună capăt poluării cu plastic a oceanelor.

Datorită alergătorilor din întreaga lume, adidas a reutilizat deșeuri de plastic de pe uscat și din oceane în producția a peste 30 de milioane de perechi de pantofi, având ambiția îndrăzneață de a utiliza doar poliester reciclat în produsele sale până în 2024. Anul trecut, mai mult de jumătate din poliesterul utilizat în produsele adidas a provenit din deșeuri de plastic reciclate.

adidas a lansat recent PRIMEBLUE – un fir performant cu conținut 100% reciclat realizat parțial cu  Parley Ocean Plastic. Sprijinind alergătorii să facă alegeri sustenabile și ajutându-i să aibă acces la echipamente sport optime performanței și benefice planetei, noua colecție de produse adidas x Parley cu PRIMEBLUE folosește fire realizate cu 50% Parley Ocean Plastic.

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește RunningMag.ro pe FacebookYouTubeInstagram și Mixcloud

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

five + five =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.