adidas și Parley for The Oceans reunesc pasionații de mișcare de pe întreg globul în cadrul inițiativei Run For the Oceans

Pe măsură ce ne apropiem de Ziua Mondială a Oceanelor, pe 8 iunie, adidas și partenerul său de lungă durată, Parley for the Oceans, încurajează din nou comunitatea sportivă globală să transforme activitatea fizică în acțiune și să alerge pentru oceane în 2022.

Pentru prima dată, noi activități sportive au fost introduce în provocarea globală, făcând Run for the Oceans 2022 cea mai incluzivă ediție de până acum. Pasionații de mișcare de pe tot globul sunt invitați să iasă pe străzi, pe terenul de tenis sau pe terenul de fotbal și să se unească pentru a ajuta la protejarea oceanelor împotriva poluării cu deșeuri de plastic.

Desfășurându-se în perioada 23 mai – 8 iunie, evenimentul revine pentru al cincilea an, cu ambiția de a mobiliza o generație pentru a ajuta la eliminarea deșeurilor de plastic. Cercetările arată că lumea se află într-un punct de cotitură, iar oceanele vor conține mai mult plastic decât pește până în 2050.

Avem nevoie de acțiune din partea tuturor, de pretutindeni, pentru a crea o schimbare adevărată, iar anul acesta Run for the Oceans se extinde pentru a primi o gamă mai largă de activități care își aduc aportul – atunci când ne unim forțele, putem contribui la schimbarea lumii.

Pentru fiecare 10 minute de alergare din cadrul anumitor activități sportive, cum ar fi alergare, tenis sau fotbal, înregistrate de participanți prin aplicația adidas Running sau Strava, Parley va curăța greutatea echivalentă a unei sticle de plastic de pe plaje, insule îndepărtate și linii de coastă înainte de a ajunge în oceane (până la maximum 250.000 kg).

Katja Schreiber, SVP Sustenabilitate la adidas a declarat: „Timpul este împotriva noastră în cursa pentru a ajuta la eliminarea deșeurilor de plastic, așa că facem eforturi mai puternice și ne concentrăm mai mult decât oricând. Așa cum aceasta este o problemă la nivel de industrie, necesită soluții la nivel de industrie, deoarece sustenabilitatea este un sport de echipă. Unind comunitatea noastră sportivă pentru această provocare, putem inspira o acțiune reală împotriva deșeurilor de plastic, oferind oamenilor o experiență prin care acțiunile și modul lor de a fi activi contribuie la curățarea oceanului.

Este important ca propriile noastre angajamente de brand să reflecte situația cu care ne confruntăm și de aceea ne-am angajat la obiectivul de a înlocui poliesterul virgin cu poliester reciclat în produsele noastre până în 2024 oriunde este posibil.”

Din 2017, mișcarea Run for the Oceans, inițiată de adidas alături de Parley,  a reunit peste 8,2 milioane de alergători din întreaga lume, aceștia alergând un total combinat de peste 81,7 milioane de km. Doar anul trecut, peste 5.600 de pasionați de sport din România au acceptat provocarea RFTO, parcurgând un total de 109.610 km.

De la începutul parteneriatului în 2015, adidas a fabricat peste 50 de milioane de perechi de pantofi cu Parley Ocean Plastic și aproape 18 milioane de perechi doar în 2021 – acestea includ deșeurile de plastic interceptate de pe plaje și comunități de coastă, împiedicându-le să polueze oceanele.

Pasionații de mișcare din România sunt invitați să ia parte la mișcarea globală Run for the Oceans din 2022. Ca în fiecare an, comunitatea de alergători adidas Runners Bucharest va aduce fiecare minut de mișcare în serviciul cauzei globale și va derula evenimente și acțiuni de educare și combatere a poluării cu plastic.

Alexandru Corneschi, campion național la maraton și căpitan al comunității adidas Runners Bucharest, a declarat: „Run for the Oceans este una dintre cele mai așteptate și apreciate experiențe din comunitate, în fiecare an. Este momentul în care alergarea înseamnă mai mult decât performanță, relaxare sau menținerea unei rutine sănătoase. Este acel moment în care alergarea capătă o valență eroică – devine o responsabilitate vitală față de noi și mai presus chiar, față de întreaga planetă. Alături de Căpitan Anca Bucur, abia așteptăm să dăm startul unei noi ediții Run For The Oceans și invităm oamenii în număr cât mai mare să ni se alăture atât la alergările săptâmânale din București, cât și virtual, acceptând provocarea din aplicația adidas Running.”

Pe 24 mai, între 8:00 – 20:00, comunitatea adidas Runners Bucharest va da startul ștafetei 12h Run For The Oceans Relay. Evenimentul reprezintă o invitație deschisă pentru pasionații de mișcare nu doar să contribuie prin alergare la combaterea poluării cu plastic, ci și să dea mai departe acest scop comun. Oricine poate participa prin intermediul aplicației adidas Running, iar la finalul zilei, cei care se află în București se pot alătura membrilor adidas Runners Bucharest la alergarea de celebrare care se va desfășura pe un traseu de 4 km în centrul Bucureștiului.

Pe 2 iunie, comunitatea adidas Runners Bucharest va susține o sesiune de plogging în Parcul Regele Mihai I, unde își desfășoara în fiecare joi sesiunile de alergare. De asemenea, în prima săptămână a mișcării, căpitanii comunității, Anca Bucur și Alex Corneschi, vor susține un discurs de conștientizare în cadrul Universității Naționale de Educație Fizică și Sport, alături de Raluca Fișer, președintele Asociației Green Revolution.

„Ne bucurăm să facem echipă cu adidas Runners Bucharest în cadrul unei inițiative atât de aproape de proiectele și valorile Green Revolution. Orice motiv sau cale pentru a lupta împotriva poluării cu plastic este una bună și cred că este foarte important ca un număr cât mai mare de oameni să înțeleagă amenințarea reală cu care ne confruntăm. Dar și faptul că există soluții și că oricine își poate aduce aportul pentru un oraș, o țară, o planetă mai bune și mai curate.”, a declarat Raluca Fișer.

Individual putem lua măsuri, împreună putem avea un impact – adidas reunește pasionații de sport de pe tot globul pentru a alerga pentru oceane în perioada 23 mai – 8 iunie, prin înscrierea și urmărirea activității sportive prin aplicația adidas Running sau Strava. Pentru a participa, accesați https://adirun.app/xUjs

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește RunningMag.ro pe FacebookYouTubeInstagram și Mixcloud

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

15 − four =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.