Daniela Ryf

Daniela Ryf a trecut cu brio peste o înțepătură de meduză și a câștigat al patrulea titlu mondial la IRONMAN din carieră.

Sportiva din Elveția a reușit să facă față durerii și să câștige competiția din Hawaii, stabilind și un nou record în cursă, îmbunătățindu-l pe cel vechi cu 20 de minute.

Iată ce a spus Daniela Ryf, după câștigarea competiției din Kailua-Kona, Hawaii.

Cum ai reușit să treci peste înțepătura de meduză și să câștigi cursa?

Pregătirea mentală m-a ajutat enorm. În timpul probei de înot mi-au trecut câteva gânduri negative prin cap, pentru că nu știam dacă o să pot să fac față durerii după ce am fost înțepată. Știam că familia, antrenorul și fanii mei erau acolo pentru mine, așa că nu puteam să renunț. Planul era să trec cu bine de înot și să ajung pe bicicletă. A meritat efortul.

Daniela Ryf

Cu ce a fost diferită această victorie față de altele?

A fost cea mai nebunească victorie de care am avut șansa să mă bucur până acum. Am avut un start dificil, iar faptul că am putut trece peste el a fost uluitor. Nici nu știam că sunt capabilă de o asemenea cursă. Mă bucur enorm că am reușit să o termin.

Cum te-au ajutat reușitele anterioare?

Experiențele pe care le-am trăit aici în Hawaii mi-au oferit încredere de sine. Îmi place să mă întrec aici și presiunea nu e mare, pentru că am câștigat cursa și înainte. Pot să merg în cursă cu mintea limpede. Pentru că știam că am mai reușit să câștig aici în trecut, asta m-a ajutat foarte mult să fac cumva să reușesc și acum.

Care este momentul tău favorit din cursă?

Toată ziua a fost de neuitat, însă cel mai grozav moment a fost finalul cursei. Atunci începi să realizezi ce ți s-a întâmplat. După un start nereușit, să pot întoarce cursa în favoarea mea, efectiv nu îmi venea să cred. La sosire am dat din cap pentru că nu îmi venea să cred că am reușit să câștig și mai ales să câștig cu un timp atât de bun.

Când ai realizat că poți câștiga?

Destul de târziu. Când înotam, scopul meu era să finalizez cursa, nimic altceva. Nici nu mă gândeam la victorie, vroiam doar să ies din apă. Pe bicicletă, când înțepătura nu mă mai deranja așa tare, am realizat că sunt capabilă de o performanță bună. Am început să cred că pot să o ajung pe Lucy Charles, iar când am ajuns lângă ea, am știut că pot câștiga.

Care au fost primele tale gânduri la sosire?

Primul gând a fost că efectiv nu îmi venea să cred, că totul era extraordinar. Am rămas fără cuvinte și am fost total copleșită de întreaga experiență.

Daniela Ryf

Ce planuri ai acum după cursă?

Vreau să mă relaxez și să mă bucur de această performanță împreună cu echipa mea. Am avut parte de o sesiune de pregătire grozavă și știam că mă pot baza pe echipa mea, al fel ca înainte de orice cursă. Acum că totul s-a sfârșit, mă pot bucura și mai tare de victorie alături de ei.

via Red Bull Content Pool 

RUNNING TALKS: Andrei Gligor

Urmărește RunningMag.ro pe FacebookYouTubeTwitterInstagramGoogle + și Mixcloud

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

four × three =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.