Trascău Trail Run

Formațiunile calcaroase spectaculoase atrag anual mii de turiști din Europa, însă o dată pe an, în 28 septembrie, potecile din Munții Apuseni devin loc de joacă pentru pasionații de alergare montană la Trascău Trail Run.

Legenda spune că aici, Soarele răsare de două ori. Acest tărâm mistic, unde natura s-a dezlănțuit nerespectând nici o regulă, e un loc unic în Munții Apuseni, un amestec de natură pură, istorie și legende.

Semimaratonul, de 23km cu 1400 diferență pozitivă de nivel, este o cursă rapidă care nu-ți permite să te relaxezi, adresându-se alergătorilor experimentați și dornici de adrenalină. 

Traseul debutează în forță cu un segment tehnic – o urcare de 2km și 580m diferență pozitivă de nivel, printre pereții de calcar ai Pietrei Secuiului, o creastă și o coborâre care necesită atenție sporită. Urmează o porțiune de teren plat, în viteză și încă două urcări scurte, dar abrupte. Ultima porțiune a traseului poartă alergătorii printr-o pădure de foioase superbă, cu o urcare lină pe vale și o potecă cu tobogane, doar pentru a ne întâlni iarăși în Rimetea, la un gulyas tradițional, direct din ceaun. 

La prima ediție au luat startul 120 de alergători. ”Nu ne așteptam ca prima ediție să se bucure de un asemenea succes. Pentru a putea oferi o experiență unică fiecărui participant, am hotărât să limităm numărul concurenților din acest an la 200.”

Pentru a deschide apetitul și celor mai timizi, ediția a doua vine în plus cu o probă de cros de 8 km, la fel de spectaculoasă, pe un traseu rupt din povești.

Rimetea, singurul sat din România premiat cu distincția ”Europa Nostra” pentru conservarea patrimoniului cultural, este un muzeu în aer liber. Casele albe restaurate după stilul secuiesc din secolul al XVI-lea, cu decorațiunile din lemn pictat, moara de apă, cetatea Colțești cu donjonul secular sunt încă un motiv pentru a te înscrie în această toamnă la Trascău Trail Run.

Citește și: Aleargă pentru țestoasele de apă din Parcul Natural Văcărești

Urmărește RunningMag.ro pe FacebookYouTubeTwitterInstagramGoogle + și Mixcloud

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

18 + one =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.