inov-8 MUDCLAW G 260

Producătorul britanic de echipament sportiv inov-8 a lansat cei mai avansați pantofi de alergare pentru suprafețele acoperite de noroi.

Pantoful de alergare inov-8 MUDCLAW G 260 este primul din această categorie care are în compoziția sa grafen, cel mai rezistent material cunoscut până acum.

Fiind de 200 de ori mai rezistent decât oțelul, specialiștii de la inov-8 au introdus grafen în cauciucul folosit pentru talpa exterioară, ceea ce înseamnă crampoane mai puternice, mai elastice și care se uzează mult mai greu.

În teste, noua formă a crampoanelor a oferit o tracțiune mult îmbunătățită pe suprafețele acoperite cu noroi și oferă un confort sporit și pe suprafețele dure.

„Prin adăugarea acestui material special, crampoanele sunt cu 50% mai rezistente, cu 50% mai elastice și se uzează cu 50% mai greu.”

De asta sunt convinși experții în grafen de la Universitatea din Manchester care au lucrat la  acest proiect alături de specialiștii inov-8.

Noul pantof de alergare revoluționar este dedicat alergătorilor de trail, celor care participă frecvent la curse de alergare cu obstacole, pentru atleții de cross-country, dar și pentru cei care concurează în competițiile de orientare sportivă.

Printre atleții care au testat deja MUDCLAW G 260 se numără și alergătorul montan Ben Mounsey. Britanicul, 37 de ani, a alergat aproape 2.000 de kilometri cu o pereche prototip.

„Nu am parcurs niciodată atât de mulți kilometri cu o pereche de pantofi de alergare, iar pe suprafațe moi și acoperite cu noroi am avut cea mai bună aderență.”

inov-8 mai are în gamă două modele care folosesc acest amestec special de grafen: TERRAULTRA G 260 și F-LITE G 290. Ca o curiozitate, cel care a reușit să izoleze grafenul din grafit a primit premiul Nobel în 2010.

O pereche de pantofi de alergare MUDCLAW G 260 costă 140 de lire și se pot comanda pe site-ul oficial. Pentru România figurează cinci magazine partenere de unde se pot cumpăra produsele inov-8.

Citește și: Rulota FUTURELIGHT: o soluție pentru pasionații de alergare montană de la Designworks și The North Face

Urmărește RunningMag.ro pe FacebookYouTubeTwitterInstagramGoogle + și Mixcloud

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

1 × 5 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.