Baneasa Race

În mai puțin de trei săptămâni se va da startul Ediției de iarnă a Băneasa Race, cursa de alergare pentru amatori, powered by Băneasa Shopping City și sponsorizat de INTERSPORT România, City Grill, Global Vision, Zuzu Fit și Greenfield Residence.

Sportul este un factor important în prevenția numeroaselor boli fizice și mentale, ajutând la o stare bună de sănătate. Este important să știm că, pentru a fi sănătoşi, pentru a avea un stil de viață activ și echilibrat trebuie să îmbinăm mișcarea cu o dietă echilibrată și să facem controale medicale anuale, care sunt la fel de importante.

Alergarea este o activitate pe care multe persoane doresc să o facă parte dintr-un stil de viată echilibrat. Fie că alergați o jumătate de oră sau la un maraton, există un număr de riscuri, care pot apărea.

Înainte de a începe antrenamentul pentru o cursă sau înainte de a participa la o cursă este recomandat să consultați un medic de specialitate sau să efectuați un examen cardiolog. Printre riscurile care pot apărea sunt: oboseala excesivă, supraîncărcarea anumitor mușchi, oboseala excesivă a glandelor suprarenale cu efecte asupra stării generale de sănătate.

Noi, Asociația Trăiesc Sănătos, împreună cu Signal Iduna Romania si spitalul Monza credem cu tărie că este mai bine să previi decât să tratezi, așa că, in perioada 21 noiembrie – 31 decembrie, toți alergătorii Băneasa Race – Winter Edition pot beneficia de un discount de 20% la pachetul complet de analize cardiologice , care conține:

  • EKG (electrocardiogramă)
  • Ecocardiografie
  • Test de efort

Medicul cardiolog sub îngrijirea căreia se vor face aceste analize este Ramona Bica, de la Spitalul Monza Metropolitan. Costul integral al pachetului de analieze este de 530 lei, la care se aplică discountul de 20%, iar programările se fac la numărul de call-center al spitalului – 021.9983, în intervalul 08:00 – 20:00.

“Sănătatea este cea mai importantă parte din viața noastră și cu toții știm că este strâns legată de stilul de viață și de ce alegem să facem. Prin această inițiativă sperăm ca oamenii dornici să facă mișcare să înțeleagă că o parte importantă de care trebuie să țină cont înainte de a participa la un concurs de alergare este și controlul medical sau o evaluare cardiologică”, a declarat reprezentantul Signal Iduna Romania.

Incidența unui stop cardiac în timpul alergărilor/maratoanelor este foarte scăzută, afectând doar aproximativ 1 din 50.000 de alergătorii care concurează la concursuri. Totuși, o proporție mare dintre toate evenimenteele cardiace deteminate de exercițiile fizice se întâmplă în timpul alergărilor lungi, a maratoanelor, îm special la bărbații cu vârsta peste 35 de ani.

Pentru mai multe detalii despre cursă și înscrieri, accesați www.baneasarace.ro și paginile de Facebook: https://www.facebook.com/BaneasaRace/ și https://www.facebook.com/traiescsanatos.org/

Băneasa Race este un eveniment organizat în scopul consolidării comunității de alergători și a promovării alergării ca activitate normală pentru un stil de viață activ și sănătos. Băneasa Race un eveniment organizat de Asociația Trăiesc Sănătos, powered by Băneasa Shopping City.

Citește și: Ultra Race Romania – Where Legends Meet, primul ultramarton de tip survival race organizat în România

Urmărește RunningMag.ro pe FacebookYouTubeTwitterInstagramGoogle + și Mixcloud

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

three × 4 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.