New Balance - Digital Sport

O veste foarte mare și foarte importantă și deopotrivă interesantă pentru toți pasionații de alergare vine de la unul dintre cei mai mari producători de încălțăminte specializată pentru running – New Balance.

Gigantul American a anunțat în cadrul CES (Consumer Electronics Show) din Las Vegas că a creat o divizie specială ce își va dedica în totalitate activitatea tehnologiei destinată atleților ce vor să își îmbunătățească performanțele. New Balance Digital Sport va oferi atleților amatori dar și celor profesioniști diferite experiențe digitale dar și tehnologii de ultimă oră în domeniul accesoriilor inteligente. Primul produs semnat New Balance Digital Sport ajunge pe pe piață la finele acestui an: un ceas inteligent destinat sportivilor.

Mai departe divizia Digital Sport va construi un adevărat „ecosistem” digital în care sportivii vor putea să folosească accesorii moderne pentru măsurarea performanțelor și monitorizarea antrenamentelor sau a curselor. Pentru a reuși acest lucru, New Balance se va alia în cadrul diviziei sale digitale cu diverse companii producătoare de hardware sau software cum ar fi: Intel, Google, Strava sau Zepp.

CITEȘTE ȘI: New Balance lansează ediția limitată runDisney

Pe lângă device-uri, cu ajutorul specialiștilor de la Digital Sport, New Balance va integra în articolele sale de îmbrăcăminte tehnice (atât pentru corp cât și încălțăminte) senzori inteligenți pentru monitorizare și comunicare. Astfel, hainele NB vor simți, analiza și transmite date esențiale pentru performanța atletului, acestea vor fi combinate cu datele din device-uri (ceasul inteligent de exemplu) și toate vor oferi un feedback foarte important pentru îmbunătățirea personală sub forma unui soft ce va integra și comunica inteligent toată informația.

New Balance - Digital Sport

CITEȘTE ȘI: New Balance înlocuiește Asics ca sponsor al Maratonului de la New York

Primul device, ceasul inteligent ce va putea fi adus de Moș Crăciun în 2016, fix de Sărbători, a fost dezvoltat de alergători, pentru alergători. El îți va permite să renunți la telefon pe durata antrenamentului și a cursei deoarece va monitoriza activitatea prin GPS, va oferi muzică direct din el și va integra funcții ce în mod normal ar necesita accesul la un smartphone. Partenerii New Balance pentru acest produs sunt Google și Intel.

În anii ce urmează vor fi lansate și mai multe device-uri New Balance și toate vor ajuta alergătorii să devină utilizatori ai unor experiențe digitale similare unei rețele sociale. Aceasta se va numi New Balance Run Club și va fi „construită” împreună cu Strava. Userii acesteia vor putea comunica online dar și offline; vor putea face schimb de impresii, să-și urmărească progresul, să-și împărtășească rutele de alergare folosite și să-și sărbătorească împreună reușitele.

CITEȘTE ȘI: Pantofi sport 3D de la New Balance

Atleții înscriși în Run Club vor putea să participe concomitent în diverse programe de antrenament organizare virtual și vor putea să concureze unii cu alții tot prin intermediul acestei platforme chiar dacă sunt la distanțe uriașe unii de ceilalți. Adică setezi o distanță de cinci kilometri, tu la București cu un prieten de-al tău în Germania și unul în SUA și sistemul se ocupă să dea startul, să monitorizeze parcursul și să anunțe clasamentul…

New Balance

Mai mult decât atât, magazinele New Balance vor deveni adevărate centre social-sportive, sedii fizice pentru membrii din Run Club ce vor putea participa la antrenamente comune, ore de sport specializate pe alergare, antrenamente alternative sau curse locale. Primul Run Club va fi inaugurat în America, în orașul Boulder iar pe tot parcursul acestui an, diverse centre Run Club vor fi deschise fizic în cele mai de succes locații New Balance din SUA, Europa și Asia.

Urmărește RunningMag.ro pe Facebook, YouTube, Twitter, Instagram și Google +

Citește și articole din categoria ECHIPAMENT:
Noutăți de la adidas allOutdoor pentru toamnă/ iarnă 2016
Lidl te ajută să mai tai din lista cu scuze pentru care nu te apuci de antrenament
Atleta Sanya Richards-Ross promovează colecția Nike Black History Month
Un nou pantof de alergare de la elvețieni: On Cloudflyer 2016
Vrei să iei lecții de alergare de la un campion olimpic? Kuaiwear îți transformă visul în realitate
Căști pentru alergare de la adidas și Monster

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

5 + 7 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.