Sebastian Coe

Conform mai multor rapoarte din media, gigantul adidas și-a încheiat sponsorizarea cu Federația Internațională de Atletism (IAAF – International Association of Athletics Federations) în urma scandalurilor de dopaj din ultima perioadă.

Mai multe rapoarte la nivel mondial au elaborat faptul că dopingul și corupția sunt două probleme uriașe în cadrul IAAF, astfel că adidas și-a încheiat colaborarea cu Federația cu trei ani mai devreme.

adidas este unul dintre sponsorii principali alături de Canon, Toyota, Seiko, TDK, TBS și Mondo și din câte se cunoaște plătea aproximativ 5.6 milioane de lire anual pentru colaborarea cu IAAF. adidas consideră că acuzațiile de corupție din interiorul IAAF reprezintă o încălcare a termenilor contractuali dintre cele două părți.

CITEȘTE ȘI: Primul număr al revistei RUNNING MAG este acum disponibil în rețeaua magazinelor Inmedio

Și din păcate pentru Federația Internațională de Atletism, adidas nu este singurul. De curând, Nestlé și-a încheiat de-asemenea colaborarea cu IAAF considerând că acuzațiile de dopaj îi pot leza imaginea ireparabil. Nestlé a oferit fonduri pentru un program de atletism destinat susținerii a 15 milioane de copii cu vârste între șapte și 12 ani în 76 de țări în urma unei înțelegeri din 2012.

Federația Internațională de Atletism refuză să accepte acest lucru și a emis un document oficial prin care declară că “rămâne în discuție” statusul ultimului an din sponsorizarea Nestlé pentru programul care a promovat un stil de viață sănătos și activ pentru copii.

Urmărește RunningMag.ro pe Facebook, YouTube, Twitter, Instagram și Google +

Citește și articole din categoria ȘTIRI:
Primul adidas „The X” a fost inaugurat la Londra
Ediția de primăvară Băneasa Trail Run se va desfășura pe 24 aprilie
Fuga lui Dragobete deschide seria Crosurilor obiceiurilor românești
Se potrivește perfect: Reebok ZPump Fusion 2.0
North Face intră pe piața de îmbrăcăminte pentru atleți
Muncă de acasă, antrenamente acasă! hoolio spune că se poate…
Motivația, singura problemă care te ține lipit de canapea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

seven + 9 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.