iaurt - aliment - alergare

În alergare, calciul joacă un rol important în ecuație. Iar una dintre cele mai bune surse pentru organism este clasicul iaurt. Pentru că un pahar de iaurt conține o treime din doza zilnică recomandată de calciu.

În plus, iaurtul are și proteine, importante pentru recuperarea de după antrenament. Așa că, mai ales acum după o perioadă cum este cea a Sărbătorilor, în care cedăm ispitelor culinare şi mai luăm vacanţă de la sala de sport și turele de alergare, nu e rău să consumi zlinic iaurt probiotic.

CITEȘTE ȘI: Alergarea și slăbitul

Când te simți bine se vede la fiecare pas, în orice zâmbet şi în fiecare lucru pe care îl faci. Iar pentru a avea toate acestea, sănătatea ta digestivă este foarte importantă. ,,Cercetările vin să confirme și să argumenteze încă o dată importanța sănătații digestive pentru menținerea calității vieții, care presupune echilibrul între fiziologic și emoțional. Un simplu obicei sănătos – consumul zilnic de iaurt probiotic – este benefic pentru starea noastră de bine fizică și emoțională”, declară Prof. Dr. Dan L. Dumitrascu, Preşedintele Societăţii Române de Gastroenterologie şi Hepatologie.

CITEȘTE ȘI: De ce e bine să alergăm?

Se ştie despre iaurt că are un rol important în menţinerea sănătăţii. Consumul regulat (4-5 pahare pe săptămână) reduce considerabil riscul de diabet de tip 2 (cu 28%), de boli cardiovasculare şi ajută în regimurile de slăbire sau în menţinerea greutăţii corporale.

Sistemul digestiv găzduieşte propriul său sistem nervos, cel numit enteric, format din circa 100 de milioane de neuroni care funcţionează independent de creier, dar, desigur, schimbă informaţii cu acesta. În plus, tubul digestiv conţine cam 70% din sistemul nostru imunitar şi produce circa 95% din serotonina din organism, cunoscută şi sub numele de „hormonul fericirii”. Studiul** efectuat de o echipă de la Universitatea California din Los Angeles a demonstrat că iaurtul Activia modulează activitatea unor regiuni ale creierului responsabile de starea emoţională şi sensibilitatea la durere, facându-ne să reacţionăm mai bine la stimuli emoţionali negativi.

În urma unei evaluări nutriţionale complexe a iaurturilor din gama Activia, Societatea de Nutriţie din România recomandă consumul zilnic de iaurt probiotic Activia, ca parte a unei alimentații echilibrate. „Recomand consumul de Activia ca specialist, pentru că am analizat profilurile nutriționale pentru toată gama de produse Activia, dar și bazat pe experiența mea personală de consumator, care de ani de zile mănâncă Activia cu cereale la micul dejun.” declară domnul profesor universitar doctor Nicolae Hâncu, membru de onoare al Academiei Române.

CITEȘTE ȘI: Proteină la purtător

Despre Activia
Iaurtul probiotic Activia se diferențiază prin prezența în conținutul său a fermentului Bifidus Actiregularis, care a fost selectat în urmă cu aproximativ 30 de ani dintr-un produs lactat tradiţional şi care este utilizat exclusiv de Danone. Numeroasele studii clinice au demonstrat în mod repetat că bacteriile Bifidus Actiregularis reușesc să traverseze bariera gastrică acidă și ajung vii în flora intestinală, în cantități mari. Fiecare pahar de Activia conține mai mult de 4 miliarde de fermenți Bifidus Actiregularis, în plus față de fermenții obișnuiți din iaurt. Toți acești fermenți activi din iaurt contribuie la menținerea sau refacerea florei intestinale, al cărei echilibru este extrem de important pentru sănătatea organismului nostru.

Aliment esențial, cu o mulțime de nutrienți importanți pentru sănătate, cum ar fi: proteine, calciu, potasiu, fosfor, zinc, bacterii lactice vii, iaurtul Activia se poate integra foarte ușor în alimentația ta zilnică, la orice masă. Îl poți consuma dimineața, la micul dejun, asociat cu cereale, sau peste zi, ca gustare între mese, iar seara, iaurtul simplu poate completa o cină ușoară pe gustul tău.

Urmărește RunningMag.ro pe Facebook, YouTube, Twitter, Instagram și Google +

Citește și articole din categoria NUTRIȚIE:
Cum să te hidratezi corect
Mic dejunul campionilor
3 sucuri energizante pentru alergare
Ceaiul Matcha: super băutura energizantă naturală
Life Care a lansat noul catalog de produse
Cinci sfaturi pentru o cină și un somn corecte

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

13 − two =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.