Ghid pentru un stil de viață sănătos cu LIFEBOX

Aparent, cei mai mulți oameni știu ce ar trebui să facă pentru a avea o viață mai sănătoasă și mai plină de satisfacții. Iată un ghid pentru un stil de viață sănătos oferit de LIFEBOX.

Pentru a ne păstra starea de sănătate și condiția fizică, știm că ar trebui să consumăm mai puțin zahăr, mai puține grăsimi și sare, să ne hrănim cu mai multe legume, să avem gustări pe bază de fructe proaspete și, bineînțeles, să facem mai mult sport.

Când vine vorba de adoptarea unui Stil de Viață Sănătos, puțini par totuși să reușească, întrucât nu toți au puterea necesară obținerii unei schimbări.

Soluția? Atunci când dorești să dezvolți obiceiuri sănătoase, ești mult mai bine echipat pentru a reuși dacă ai la îndemână o strategie.

Strategia! Decât să te angajezi într-un regim care are ca scop doar evitarea pe termen scurt a obiceiurilor indezirabile, mai bine optezi pentru un algoritm în care aceste obiceiuri să fie înlocuite cu altele noi, sănătoase.

Pe scurt, vei avea mai mult succes în a pierde din greutate sau a-ți menține kilogramele la care ai ajuns dacă înlocuiești alimentele problematice cu unele sănătoase, în loc să te abții de la mâncat.

Și, atunci, cum trebuie să mâncăm?  Inteligent!

Ghid pentru un stil de viață sănătos cu LIFEBOX

Contrar prejudecăților, nu suntem ceea ce mâncăm! E mai complicat de atât. Suntem doar nutrienții care reușesc să ajungă în sânge după digerare.

Dacă procesul pare greu de înțeles, LifeBox îl simplifică printr-un mic dejun, prânz și cină, pregătite cu pricepere și suflet, care să ofere, dincolo de energie și poftă de viață – faimoasa „joie de vivre” –, o imunitate optimă, o formă fizică de invidiat și o strategie pentru păstrarea pe termen lung a kilogramelor mult-visate.

Pentru iubitorii de carne sau pește, pentru vegetarieni, amatori de mișcare sau sportivi de performanță, LifeBox a conceput un meniu variat, adecvat kilocaloric, înalt calitativ, bogat în enzime, vitamine, minerale, oligoelemente și antioxidanți, cu gust delicios și un aspect desăvârșit.

Ghid pentru un stil de viață sănătos cu LIFEBOX

Pasul I – renunțarea la psihostimulente

Primul lucru pe care trebuie să-l facem pentru un SVS este să renunțăm la psihostimulente – cafea în exces, tutun, zahăr sau energizante – și să începem să ne mișcăm! Apoi, să echilibrăm cele trei mese ale zilei cu glucide lente – pâine integrală, paste, orez sau cereale integrale – și cu două gustări, cât mai des pe bază de fructe de sezon. În acest fel, vom furniza creierului un nivel constant de glucoză și de oxigen, vitamine de grupa B, aminoacizi și acizi esențiali, principii nutritive implicate în transmiterea impulsului nervos și în dobândirea de energie și stare de bine.

Pasul al II-lea – elemente esențiale în alimentație

Acizii grași, cele mai mici părți din grăsimi, și aminoacizii, cele mai mici părți din proteine, sunt esențiali în alimentație, întrucât nu pot fi produși de către organism și trebuie aduși din pește oceanic, carne, lapte și produse lactate, ouă, legume, semințe, nuci, fructe. Toate, de cel puțin două-trei ori pe săptămână.

Pasul al III-lea – think green

Bineînțeles, nu uităm de legume verzi la fiecare masă, de deserturi pe bază de fructe de pădure sau fructe deshidratate – prune, caise, smochine, curmale – pentru un aport zilnic de energie și vitamine, dar și pentru îmbunătățirea capacității de concentrare și a celei de memorare. LifeBox pune pe farfurie la cele trei mese ale zilei legume proaspete și gătite, dar și gustări pe bază de fructe de sezon, deserturi dulci și sănătoase, ținând astfel și pofta de dulce sub control.

Pasul al IV-lea – și dacă tot vorbeam de dulce…

În condițiile în care alimentația noastră a devenit din ce în ce mai bogată în zaharuri rapide – dulciuri, sucuri, pâine albă, foietaje sau batoane de ciocolată –, recomandăm să le înlocuim cu glucidele lente provenite din cereale integrale precum meiul, hrișca, alacul, kamutul sau din leguminoase cum ar fi fasole, linte, mazăre, năut, din legume verzi sau uscate, semințe și nuci ori fructe de sezon.

LifeBox propune, așadar, o nouă abordare a conceptului de Stil de Viață Sănătos, conștienți fiind de importanța unor alegeri alimentare corecte, dar și de rolul complex, nutrițional-afectiv, pe care-l ocupă hrana în viața noastră de zi cu zi.

Pornind de la un comportament alimentar corect, conceptul Lifebox vorbește despre viață sub toate aspectele ei și are ca finalitate, dincolo de meniurile gustoase și sănătoase, un anume fel în care învățăm să trăim echilibrat și armonios.

Să trăiți frumos și sănătos!

Dr. Anamaria Iulia
Nutriționist în cadrul proiectului LifeBox

Citește și: 8 sfaturi pentru a alerga mai bine pe coborâre

Urmărește RunningMag.ro pe FacebookYouTubeTwitterInstagramGoogle + și Mixcloud

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 × five =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.