Gatorade

Nu, nu este deloc o glumă. Primul recipient cu capac „inteligent” capabil să comunice date cu o aplicație dedicată a devenit realitate și va începe să fie testat anul acesta. Iată povestea lui.

Gatorade, compania ce activează sub umbrela uriașă PepsiCo, a decis ca, după scăderea vânzărilor din 2009 – minus aproape 18% față de competitorii direcți, să crească cu 40% bugetul departamentului de Cercetare și dezvoltare Gatorade pentru ca acesta să inventeze ceva care să aducă numele din nou în top.

Ei bine, împreună cu Smart Design și Gatorade Sport Science Institute a fost creată prima sticlă inteligentă din istorie. De fapt, inteligent este doar capul, cum este și normal.

Capacul acestei sicle este capabil să monitorizeze hidratarea atletului. El poate să monitorizeze lipsa de sodiu și eletroliți din corp, câtă transpirație se produce. Fiecare sticlă și microcip-ul aferent amplasat într-o brățară sunt destinate unui singur atlet în parte. Fiecare cu sticla lui. Cele două elemente comunică între ele și transmit datele după fiecare înghițitură din sticlă sau alergare, unui soft special care probabil se va transforma într-o aplicație pentru telefonul tău inteligent.

Gatorade

Fiecare sticlă cu al său capac inteligent precum și brățara aferentă sunt inscripționate și înregistrate pentru un singur sportiv. Antrenorul deține softul (aplicația) care preia toate datele iar capacul inteligent le transmite direct către el. Un sistem sub forma unei turbine monitorizează cantitatea exactă de lichid care iese din sticlă și deci este consumată de sportiv iar un sistem de LED-uri de pe capac compară consumul actual cu cel necesar stabilit în prealabil din soft așa că nu mai poți să minți la „Ți-ai luat vitaminele!?”.

În capac se găsește și un „rezervor” în care există o formulă concentrată a lichidului necesar sportivului în cauză iar un mic mecanism inteligent va „sparge” acest rezervor pentru a dispersa în apă Gatorade-ul. Aproape 0,9 litri sunt disponibili în sticla vitorului de la Gatorade.

Gatorade

Apropo de viitor, cei de la Gatorade sunt convinși că acesta este răspunsul pentru el: comunicarea dintre recipient, antrenor și nevoiele atletului. Sticla se află deja în teste la echipe mari precum FC Barcelona, Boston Celtics sau Kansas City Chiefs și sunt șanse mari să poți să cumperi sticla ca atlet amator începând chiar din acest an.

Urmărește RunningMag.ro pe Facebook, YouTube, Twitter, Instagram și Google +

Citește și articole din categoria NUTRIȚIE:
Iaurt, un aliment de bază în nutriția alergătorilor
Proteină la purtător
Life Care a lansat noul catalog de produse
Ceaiul Matcha: super băutura energizantă naturală
3 sucuri energizante pentru alergare
Cum să te hidratezi corect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

10 − three =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.