Fuga lui Dragobete

Conceptul „Crosul obiceiurilor românești” aflat la prima ediție își dorește să aducă împreună pasionații de sport, dar și amatorii. Pe lângă emoțiile unei competiții participanții vor alerga pentru valorile noastre comune care se regăsesc în tradiții. Astfel fiecare participant se va transforma într-un ambasador al acestor obiceiuri.

Conceptul este format din 4 alergări tematice: „Fuga lui Dragobete” pe 27 februarie, „Fuga lui Mărțișor” pe 5 martie, „Crosul de Sânziene” pe 23 iunie și „Crosul de Sfântul Andrei” pe 3 decembrie, care se vor desfășura în Parcul Mogoșoaia și pe domeniul palatului Mogoșoaia.

Fuga lui Dragobete”, primul eveniment din această serie, va avea startul pe data de 27 februarie ora 11.00 din Târgușorul Brâncovenilor, Parcul Mogoșoaia. Traseul va avea o distanță de 7 kilometri, 2 ture de parc.

CITEȘTE ȘI: Se potrivește perfect: Reebok ZPump Fusion 2.0

Categoriile vor fi următoarele:
– proba individuală se va desfășura pe categorii de vârsta,: masculin și feminin 14-17, 18-29, 30-39, 40-49, +49;
– proba pe echipe se va desfășura în echipe de doi alergători-cupluri, fiecare echipă parcurgând, împreună, întreaga distanța a traseului,de 7 km. Cei doi alergători vor trebui să nu se distanțeze unul de celălat mai mult de 5m, încălcarea acestei reguli ducând la descalificarea echipei din concurs. La această categorie singura condiție este ca participanții să aibă 14 ani împliniți, neexistând categorii de vârstă.
– proba de ștafeta –cupluri-fiecare alergator va parcurge o tura de 3,5 km și va preda ștafeta (chip-ul de concurs ) celuilalt concurent, care va încheia cursa prin parcurgerea celeilalte ture de 3,5 km. La această categorie singura condiție este ca participanții să aibă 14 ani împliniți, neexistând categorii de vârstă.

Vor fi premiați primii trei la individual pe categorie și primele trei echipe și stafeta, startul va fi dat în același timp. Schimbul de ștafetă va fi bine delimitat în zona startului.

Kitul concurentului va fi format din: medalie, diplomă și alte produse de la sponsori dintre care: Ciuc Radler, ceva dulce și inimos

Înscrierile se pot face pe site-ul oficial al competiției, iar mai multe detalii sunt disponibile și pe pagina de Facebook.

Urmărește RunningMag.ro pe Facebook, YouTube, Twitter, Instagram și Google +

Citește și articole din categoria COMPETIȚII:
S-au deschis înscrierile pentru Edelweiss Night Run
Constantina Diță organizează Bucharest International 10K pe 17 aprilie
Maratonul Zăpezii va avea loc pe 27 februarie la Râșnov
Schimbare de dată pentru MIACN
Kick Off Events aduce B2RUN în România
Toma Coconea aleargă la S-KARP UrbanTrail Sinaia

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

12 − 6 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.