Jason Paul

Freerunner-ul Jason Paul a călătorit până-n îndepărtata Japonie pentru a filma cea mai recentă aventură a sa în pași de parkour în inima Edo Wonderland.

Înconjurat de localnici buimaci, samurai războinici și o mână de ninja vecini cu invizibilitatea (aproape), Jason Paul a trebuit să se folosească de toate trucurile pe care le-a învățat în cariera sa în parkour. Locația acestei întâlniri atipice a fost parcul tematic Edo Wonderland, la o aruncătură de băț de zona Toshogu ce se află în patrimoniul UNESCO.

Alături de experți în parkour din Tokyo – Kenichi, Zen (participant în 2011 la Red Bull Art of Motion), Yakuwa și Yuutarou -, toți îmbrăcați în samurai, Paul a pus la cale unul dintre cele mai inedite clipuri ale sale ajutat și de locația unică.

„Să-i am alături pe freerunnerii din Tokyo deghizați în samurai a fost foarte distractiv. Se vedea că și-au luat rolul în serios și merită toate laudele pentru modul în care s-au descurcat în ghetele Tabi tradționale care nu-s în niciun fel căptușite.” – Jason Paul

Edo Wonderland este un parc ce țintește să refacă experiența vieții într-un sat japonez din secolul al 17-lea, în perioada ultimei guvernări militarizate din epoca feudală a țării pe când shogun-ul era încă la putere. Astfel, întreg locul arată ca un mare platou de filmare ceea ce l-a făcut și pe Jason să-și păstreze cu greu seriozitatea, fiind mare fan al culturii nipone.

„Am avut mereu ca sursă de inspirație mișcările luptătorilor ninja și disciplina ce stă la baza codului samurailor. Am preluat aceste elemente în parkour – evident, dându-i o notă personală. Să readuc unele dintre acele mișcări într-o locație cu iz istoric a fost aparte, o îmbinare cu adevărat unică.” – Jason Paul

Foto/video: Red Bull Content Pool

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

four + 17 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.