Free Running

Când pașii tăi de alergare te poartă direct spre primul acoperiș care îți iese în cale, atunci e clar că nu ești un alergător obișnuit. Ai încercat Free Running?

Versiunea britanică a Parkour-ului, Free Running-ul păstrează valorile și acrobațiile care au adus acest sport în atenția întregii lumi, termenul fiind folosit pentru prima oară în documentarul Jump London în 2003.

Atât în Parkour cât și în Free Running, practicanții se luptă cu orice, mai puțin între ei, concursurile fiind inexistente – destul de atipic pentru societatea competitivă în care trăim. Ideea de bază, născută și susținută de unul din cei mai proeminenți fondatori ai Parkour-ului, David Belle, este că lupta se duce cu tine însuți și cu obstacolele care îți ies în cale.

În consecință, nu există competiții de Free Running în sensul convențional al termenului, ci mai mult întâlniri ale sportivilor care își etalează abilitățile, curajul și îndrăzneala. Cu alte cuvinte, un sport care îmbină atletismul cu filozofia (plus un strop de nebunie), ideea principală fiind alegerea unui traseu, de cele mai multe ori urban, și parcurgerea acestuia într-un mod cât mai creativ și eficient. În plus, și asta este foarte important, nu trebuie să distrugi nimic din ce atingi.

Dacă aleea din parc ți se pare monotonă, încearcă și alte provocări

Dacă te gândești și tu să încerci așa ceva, avem o veste bună. Până acum, free runnerii se bazau pe memoria mușchilor și pe înregistrările video pentru a-și perfecta stilul, dar această metodă devine istorie, odată cu lansarea tehnologiei Curie de la Intel (un cip wireless care monitorizează mișcările).

Jason Paul abia așteaptă să înceapă testarea lui Curie și să posteze live g-urile salturilor, pentru a primi încurajările sau provocările fanilor prin intermediul canalelor de socializare. Întradevăr, 2019 o să fie un an important pentru Free Running!

Cine este Jason Paul

Germanul Jason Paul s-a născut la Frankfurt, pe 18 martie 1991. În 2005, viața i-a fost schimbată odată cu vizionarea unui documentar despre Parkour, sport pe care l-a îndrăgit și adoptat ca filozofie de viață.

Începând cu 2010, Jason se clasează constant pe podiumul competiției internaționale Art of Motion, fiind racolat recent în rândurile atleților Red Bull. Nu face mofturi la mâncare (dar adoră friptura) și ascultă hip-hop german.

Foto: Red Bull Content Pool

Citește și: Programul lui Alex Filip: “low carbs level” la început de an

Urmărește RunningMag.ro pe FacebookYouTubeTwitterInstagramGoogle + și Mixcloud

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

twelve − nine =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.