Tibi Ușeriu - Eroul nostru

Tibi Ușeriu avea o „afacere neterminată” cu „monstrul” Yukon Arctic Ultra din 2019. În 2020 el a reușit să-l învingă și pentru asta, dar nu numai, este EROUL NOSTRU din această săptămână. 

„Un lucru îmi stă în gât ca un os de pește și anume “Lucrul început și nedus la capăt”. Uneori acest ‘nedus la capăt’ apare fiindcă eșecul și-a vârât coada în poveste. Ca mine, la Yukon Arctic Ultra anul trecut când am înghețat, fără măcar să-mi dau seama”, scria Tibi Ușeriu pe pagina personală de Facebook înainte de startul în ediția din acest an a cursei din Canada.

Tibi Ușeriu, de trei ori câștigător al cursei 6633 Arctic Ultra, a lua startul, în cursa din nordul Canadei, pe data de 30 ianuarie și a ajuns la sosire pe 6 februarie, în jurul orei 22:00, ora României. După 170 ore și 500 de kilometri parcurși, în care s-a luptat în permanență cu “monstrul”, Tibi Ușeriu a reușit să termine Yukon Arctic Ultra pe locul doi.

Asta după ce în urmă cu un an a fost scos din cursă după numai 24 ore, cu degetele de la picioare degerate. Și totul pentru a-și încheia socotelile cu această cursă, dar mai ales pentru a-și promova visul, acela că într-o bună zi se va putea alerga pe Via Transilvanica.

Și dacă și tu ai stat cu sufletul la gură în cele 7 zile și ai fost inspirat de efortul său extraordinar, să știi că cel mai bun mod de a-i mulțumi este să contribui și tu la realizarea visului său referitor la Via Transilvanica!

Ediția din 2020 a Yukon Arctic Ultra a fost una extrem de dificilă. S-au înregistrat temperaturi de până la -40 de grade Celsius, iar din cei 21 de care au plecat în cursă, doar doi au ajuns la final: elvețianul Fabian Imfeld și Tibi Ușeriu.

„La ora asta, gândurile mele sunt puține și simple. Zic așa: Uneori, pare greu să te întorci și doar pentru că ai uitat undeva becul aprins. Să te întorci acolo unde ai suferit o traumă, e un pic și mai greu. Sunt fericit că am îndreptat lucrurile. Trag scurt o concluzie de încheiere, înainte de a mă prăbuși într-un somn adânc: Să nu uităm că visurile noastre, ale fiecăruia, fie ele mici sau mari, chiar contează. Fără idealuri, mă tem că am dispărea. Așadar, să nu renunțăm la ele orice ar fi”, a scris Tibi Ușeriu, pe pagina sa Facebook, la finalul aventurii Yukon Arctic Ultra 2020.

Pentru tot ceea ce este el, pentru energia pe care a transmis-o tuturor în timpul cursei, pentru efortul colosal depus, dar mai ales pentru inspirația și visurile sale la care nu renunță, Tibi Ușeriu este EROUL NOSTRU în această săptămână.

Respect!

Vrei să nu ratezi nici un număr RUNNING MAG / FITNESS MAG în 2020? Abonează-te!

 Abonează-te la RUNNING MAG / FITNESS MAG Print Edition 

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește RunningMag.ro pe FacebookYouTubeTwitterInstagramGoogle + și Mixcloud

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

6 + twenty =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.