Marius Ionescu - Eroul nostru

După 48 de ani de absență, Marius Ionescu a fost primul român care a participat în proba de maraton la Jocurile Olimpice. Acum face parte și din cea mai tare echipă de alergare din lume.

Sa fii în aceeași echipă cu Eliud Kipchoge, Kenenisa Bekele, Florence Kiplagat și Abdi Nageeye este ca și când te-ar suna Mourinho să te convoace la lotul în care mai joacă Messi, Neymar și Cristiano Ronaldo.

Dacă ești cititor RUNNING MAG, poate că nu știi prea multe despre Messi, Neymar sau Ronaldo, dar sigur știi că Eliud Kipchoge este campion olimpic la Rio, Kenenisa Bekele este campion mondial și olimpic, precum și deținător al recordurilor mondiale la 5.000 și 10.000 de metri sau că Florence Kiplagat a câștigat maratonul din Chicago în 2016.

Cei despre care vorbim mai sus, plus alți 56 de atleți, formează NN Running Team, un proiect lansat de NN Group și agenția Global Sports Communication. În total, echipa deține 12 recorduri mondiale și 6 medalii olimpice de aur.

Marius Ionescu, cel mai bun maratonist român al momentului și expert RUNNING MAG, face și el parte din acest proiect global susținut de NN Group ­și Nike, fiind unul dintre sportivii reprezentați de agenția Global Sports Communication.

Anul trecut, Marius Ionescu și-a corectat recordul personal la maratonul de la Düsseldorf, unde a terminat pe locul secund cu timpul de 2h13:00. Marius este, astfel, al doilea în topul celor mai rapizi maratoniști români din toate timpurile și singurul care are în palmares trei curse alergate sub timpul de 2 ore și 14 minute.

„Sunt foarte fericit că fac parte din acest proiect la nivel mondial. Munca și efortul depuse în ultimii ani sunt acum răsplătite prin această oportunitate. Este o onoare să fiu coleg de echipă cu atleți campioni olimpici și mondiali și, în același timp, o motivație suplimentară de a-mi îmbunătăți mereu performanțele”, a spus Marius Ionescu, imediat după anunțarea oficială a proiectului NN Running Team.

Pentru faptul că a fost ales în cea mai tare echipă de alergare din lume, Marius Ionescu este EROUL NOSTRU.

Citește și: Să te smulgi de pe canapea? Du-te, Dicăăă, du-teee!

Urmărește RunningMag.ro pe FacebookYouTubeTwitterInstagramGoogle + și Mixcloud

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

six − two =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.