George Balta - Wings for Life World Run - Selfie Run

George Baltă se antrenează zilnic în jurul Arenei Naționale pentru un rezultat cât mai bun la Wings for Life World Run.

“Aveam 20 de ani, 1,83 m înălţime, 92 kg. La momentul acela puteam să jur că pot muta munţii din loc, însă nu a fost așa. O secundă a fost de ajuns să-mi schimbe viața. Ieri împingeam 110 kg la piept, azi nu-mi pot duce mâna să ma scarpin în cap. Ce s-a întamplat cu mine? Pe scurt: fractură de coloană”, este mărturia lui George Balta, fost jucător de rugby, pentru care, în urma cu zece ani, viața s-a schimbat brusc după o accidentare într-un meci de antrenament.

Însă, George Baltă nu a încetat să lupte nicio clipă, a rămas neclintit în fața soartei și din 2014 s-a alăturat proiectului Wings for Life World Run. Anul trecut a parcurs 17,7 km în scaun rulant în cadrul competiției de la București, iar anul acesta duce drapelul României alături de Daniel Osmanovici și Liliana Danci la Wings for Life World Run de la Viena, Austria.

Fundația Wings for Life finanțează activități de cercetare a afecțiunilor măduvei coloanei vertebrale din toată lumea, având ca obiectiv găsirea unui remediu în acest domeniu.

George Baltă se antrenează zilnic în jurul Arenei Naționale pentru un rezultat cât mai bun la Wings for Life World Run. Și antrenamentul nu se oprește aici – exercițiile de forță și mobilitate sunt foarte importante, atât pentru procesul de recuperare, dar și pentru alergarea în scaunul rulant.

Cu 3 luni înaintea unei competiții, renunță la antrenamentele de forță cu greutăți mari și le înlocuiește cu cele de rezistență.

După alergarea în scaunul rulant, lucrează cu gantere ușoare, benzi elastice cu rezistență cât mai mică, serii până la epuizare. Este foarte important să întărească trenul superior și în același timp să își amplifice capacitatea de efort.

Pentru toate acestea, George Baltă este “EROUL NOSTRU”.

Citește și: 2:01,39! Eliud Kipchoge distruge vechiul record mondial la maraton

Urmărește RunningMag.ro pe FacebookYouTubeTwitterInstagramGoogle + și Mixcloud

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 × one =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.