24 de ore cu Radu Milea

Radu Milea s-a reapucat de sport în 2009. A început cu orientare, iar din 2010, și cu alergarea.

Tot în 2010, Șerban Chiurlea a alergat 24 de ore în Herăstrău și a parcurs peste 150 km, stabilind un record neoficial pe această durată. Și l-a inspirat pe Radu Milea, care, șase ani mai târziu, și-a propus să corecteze acest record național neoficial.

CITEȘTE ȘI: Eroul nostru: George Baltă este la Wings for Life World Run Viena

La jumătatea lunii iunie, tot pe un traseu din Herăstrău, Radu Milea a fost pregătit pentru o cursă de 24 de ore, un test util pentru el și în perspectiva participării la ediția din acest an a Ultra Trail du Mont Blanc.

„Îmi doresc ca această alergare să reprezinte un viitor reper pentru alți sportivi și, în același timp, vreau să contribui și eu cu un bilețel în „cutia cu inspirație” a oamenilor care se află la început de drum în alergare.” Radu Milea

Radu Milea a început cu 14,2 km în prima oră, iar după primele 6 ore alergase peste 61 km. După 12 ore avea deja parcurși 106,1 km, iar după 19 ore a depășit cei 150 km ai încercării din 2010.

În final, Radu Milea a alergat 174,9 km și pentru asta este eroul nostru.

„Povestea celor 24 de ore nu este a mea, ci este a celor care, timp de 24 de ore, au stat alături de mine, care mi-au văzut fiecare stare, fiecare trăire și care au pus umărul la această nebunie și care, atunci când îmi era mai greu, au dovedit altruism și devotament, sacrificiu și prietenie. La rece, realizez că a alerga 24 de ore nu este numai despre kilometri și despre recorduri, ci și despre puterea de a trece peste durere, peste greutăți, dar nimeni nu ar putea face asta singur, iar eu sunt al naibii de norocos”, a spus, la final, Radu Milea.

Citește și: Renunță la canapea timp de 30 de minute zilnic

Urmărește RunningMag.ro pe FacebookYouTubeTwitterInstagramGoogle + și Mixcloud

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

eighteen − sixteen =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.