Eliud Kipchoge a zburat spre Viena

Eliud Kipchoge a plecat pe 7 octombrie din training camp-ul din Kaptagat, Kenya, spre Viena, acolo unde va încerca să coboare sub două ore pe distanța unui maraton.

Decizia a fost luată duminică, 6 octombrie, de Eliud Kipchoge împreună Patrick Sang, antrenorul său, și managerul Valentijn Trouw. Astfel prima fereastră pentru a încerca să coboare sub două ore pe distanța unui maraton va fi între 12 și 14 octombrie.

O echipă de meteorologi și experți analizează informațiile meteo și vor stabili care este cea mai bună dată pentru ca proiectul INEOS 1:59 să devină un succes.

Primul moment important al acestui proiect este legat de plecarea lui Eliud Kipchoge spre Viena, iar următorul moment este pe 9 octombrie. Echipa de specialiști va anunța în această zi dacă se va alerga sau nu pe 12 octombrie. Planul este ca ziua exactă să fie comunicată cu fix 3 zile înainte startului.

Dacă primește undă verde pe 9 octombrie, Kipchoge va schimba planul de nutriție și va trece pe carbohidrați. Apoi se va stabili strategia pentru cursă împreună cu toți pacemakerii și echipa tehnică.

O dată ce s-a stabilit data, ora de start pentru INEOS 1:59 Challenge va fi anunțată cu o zi înainte. Ora prevăzută este între 05:00 – 09:00 AM (ora locală).

Ora optimă de start va ține cont de factori precum vreme, nutriție sau ritmul circadian al lui Kipchoge.

Condițiile optime din punctul de vedere meteo pentru INEOS 1:59 Challenge sunt temperaturi între 7 și 14 grade Celsius, umiditate mai mică de 80%, fără ploaie și fără vânt.

Citește și: Ultra Race Romania – Where Legends Meet, primul ultramarton de tip survival race organizat în România

Urmărește RunningMag.ro pe FacebookYouTubeTwitterInstagramGoogle + și Mixcloud

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

eight + three =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.