Din 15 mai ieșim din starea de urgență și intrăm în stare de alertă

Din 15 mai ieșim din starea de urgență și intrăm în stare de alertă, iar asta înseamnă ridicarea anumitor restricții. Iată care sunt cele care îi privesc direct pe pasionații de sport.

După ședința de luni, de la Palatul Cotroceni, dintre președintele Klaus Iohannis, premierul și mai mulți miniștri, s-a decis că nu se va mai prelungi starea de urgență, iar din 15 mai va intra în vigoare starea de alertă.

Începând cu această dată se poate ieși din oraș pentru o activitate sportivă individuală, pe bicicletă de exemplu. Chiar dacă nu a fost specificat foarte clar, cel mai probabil nu poți să te urci în mașină să pleci la mare de exemplu, pentru că tu vrei să alergi sau să te dai cu bicicleta pe acolo.

Atenție însă, și dacă ieși în alergare sau pe bicicletă din oraș, nu poți face asta decât îndividual, nu în grup. Rămâne în vigoare restricția că sunt interzise întâlnirile cu mai mult de 3 persoane. Asta se aplică, evident, și atunci când mergem să facem mișcare în aer liber.

O veste bună și pentru sportivii de performanță. Aceștia vor putea, în condiții foarte speciale, să înceapă cantonamentele. Bazele sportive nu se redeschid pentru amatori, doar pentru sportvii profesioniști. Și, de asemenea, s-a precizat clar că nu vor începe competițiile sportive.

Cu siguranță este de interes și faptul că din 15 mai se vor deschide saloanele de îngrijire personală, cabinetele stomatologice și muzeele.

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește RunningMag.ro pe FacebookYouTubeTwitterInstagramGoogle + și Mixcloud

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

four + eighteen =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.