Din 15 iunie se poate ieși în grup mai mare la alergare

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a adoptat noi măsuri de relaxare care se vor aplica din 15 iunie și se va putea ieși în grup mai mare la alergare.

Dacă până acum activitățile recreative ș sportive în aer liber erau permise în grupuri de maximum 3 persoane, începând din 15 iunie se va putea ieși în grupuri de câte şase persoane la alergare sau alte activităţi recreative şi sportive în aer liber.

Tot din 15 iunie se permite şi reluarea activităţii de către operatorii de tratament balnear, deschiderea piscinelor exterioare și a sălilor de sport/fitness.

Iată textul din Hotărârea numărul 28 din 11 iunie, adoptată de CNSU, care face referire la acest lucru:

Art.3 Se măreşte la 6 numărul de persoane care nu locuiesc împreună şi care pot participa la activităţi recreative şi sportive desfăşurate în aer liber, respectiv ciclism, drumeţii, alergare, canotaj, alpinism şi alte activităţi recreative şi sportive desfăşurate în aer liber, în condiţiile stabilite prin ordin comun al Ministrului Sănătăţii, după caz, cu Ministrul Tineretului şi Sportului, Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor sau Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Art.5 Se măreşte la 6 numărul de persoane care nu aparţin aceleiaşi familii şi pot circula ori forma grupuri pietonale.

Art.9 Se reia activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de administrare a ştrandurilor exterioare, a piscinelor exterioare sau sălilor de sport/fitness, cu obligaţia respectării normelor de prevenire stabilite prin ordin comun al Ministrului Tineretului şi Sportului şi al Ministrului Sănătăţii, în baza căruia îşi pot desfăşura activităţile.

Art.10 Se reia activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de tratament balnear, cu obligaţia respectării normelor de prevenire stabilite prin ordin al Ministrului Sănătăţii.

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește RunningMag.ro pe FacebookYouTubeTwitterInstagramGoogle + și Mixcloud

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

eighteen − 2 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.