Denisa Dragomir

Cu cinci medalii de bronz obținute la Campionatele Mondiale de Alergare Montană și Campioană Europeană la Skyrunning în 2019, Denisa Dragomir a intrat în echipa de sportivi Red Bull.

Născută în Câmpulung Muscel, în anul 1992, Denisa Dragomir a început să alerge la doar 11 ani și, de atunci, nu s-a mai oprit.

După ce a câștigat medalii de aur și argint, ca junioară, la 1500m, 2000m și 3000m obstacole în perioada adolescenței, începând cu anul 2010, la 18 ani, Denisa a participat și a câștigat prima ei cursă de alergare montană, care i-a adus calificarea la Campionatul Balcanic și la Campionatul European de Alergare Montană. La cel dintâi a obținut medalia de argint, iar pe cel din urmă l-a câștigat, repetând rezultatele și în 2011.

Denisa Dragomir

În 2014, Denisa Dragomir a făcut cunoștință cu skyrunning-ul, disciplină a alergării montane. La primul concurs din România s-a clasat pe locul întâi, stabilind recordul cursei, ceea ce i-a adus imediat un loc în cadrul unui club sportiv din Italia, datorită căruia a început să participe la tot mai multe curse de skyrunning și să se claseze pe primele locuri, obținând în 2015 locul 1 la Giir di Mont (distanță 32km, 2.600m+ diferență de nivel).

În anii următori a urcat pe podium în concursuri din întreaga lume, la campionate naționale, europene și mondiale de alergare montană, culminând cu titlurile obținute în anul 2019.

Denisa spune că anul care tocmai a trecut a fost unul cu multe reușite din care a înțeles că nimic nu este imposibil, atât timp cât muncește și luptă pentru ceea ce își dorește.

Știe clar ce își dorește și în 2020: o medalie la Campionatul Mondial de Skyrunning, care va avea loc între 10-12 iulie la Vall de Boí (Spania).

Foto: Mihai Stetcu / Red Bull Content Pool

Vrei să nu ratezi nici un număr RUNNING MAG / FITNESS MAG în 2020? Abonează-te!

 Abonează-te la RUNNING MAG / FITNESS MAG Print Edition 

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește RunningMag.ro pe FacebookYouTubeTwitterInstagramGoogle + și Mixcloud

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

five × 1 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.