Alergare in decembrie

A te apuca de treabă nu înseamnă a te pune la masă și a începe să te îndopi. Asta poți să o faci de Crăciun. Până atunci, noi credem că luna decembrie este cel mai bun moment să te apuci de alergare.

Fie că o faci pentru că abia începi să alergi, fie că te antrenezi pentru primul tău maraton, fie că vrei să o faci pentru a slăbi este cel mai bine să începi să alergi în decembrie. Iată de ce.

De obicei, în luna decembrie ne facem planuri pentru anul ce urmează. Poți să-ți construiești un plan de antrenamente complex pentru viitor, inclusiv pentru alimentație. Dacă începi de zilele astea să te dezmorțești și să începi să alergi, imediat după Sărbători vei putea să pornești antrenamentele la capacitate maximă. RUNNING MAG va fi alături de tine și îți va da cele mai bune sfaturi pe tot parcursul anului viitor.

Decembrie este cel mai bun moment pentru a-ți definitiva “Lista”. Nu vorbim de cea pentru Moș Crăciun, cu toate că avem și câteva sugestii de cadouri pentru tine, ci de cea pentru lucrurile pe care ți le-ai propus să le faci anul viitor.

Dacă în lista asta se află și alergarea – și ar fi bine să fie așa dacă tot citești site-ul nostru, poți face un plan concret a ceea ce urmează să faci în acest sens. Planifică zilele de antrenament, intensitatea și felul acestora și felul în care vei susține aceste lucruri din nutriție.

Și dacă tot am vorbit de lista pentru Moș, poate ar fi bine să îi ceri ceva care să te ajute la alergarea din 2019: un ceas special, niște pantofi sport, echipamente...

Revenind la felul în care îți vei planifica anul 2019 din punct de vedere al atletului care vei deveni, ai grijă să îți setezi obiectivele precise pe care vrei să le atingi, decide clar zilele de odihnă din cadrul unei săptămâni de antrenament, apelează la un specialist în nutriție pentru a te ajuta să susții corect aceste săptămâni de antrenamente la care vei participa și nu în ultimul rând setează-te să încerci să îți oferi feedback după antrenamentele de anul viitor: să notezi ce muzică ai ascultat atunci când te-ai antrenat satisfăcător, pe unde ai făcut-o, dacă ai găsit rute noi sau cum te simți în echipament.

Nu uita, în luna în care totul amorțește, tu poți să te dezmorțești pentru ca din ianuarie să devii atletul la care visezi.

Citește și: De ce e bine să alergăm?

Urmărește RunningMag.ro pe FacebookYouTubeTwitterInstagramGoogle + și Mixcloud

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

11 + 1 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.