Paul Naoian

Lui Paul Naoian îi place să alerge și vrea să cucerească într-o zi Polul Nord în alergare. Acum ne-a povestit și de ce aleargă

Voi răspunde la întrebarea: de ce alerg? Alerg pentru că mă simt mai viu și imposibilul devine posibil. Prima alergare cronometrată a fost în anul 2016, pe 11 martie, când am reușit să alerg…. 2 km.

Treptat m-am ambiționat și la finalul lunii februarie 2017 am oprit cronometrul la 28 de kilometri. Prima competiție la care am participat a fost în Austria, o competiție de trail de 30 de kilometri. După 27 – 28 km m-am oprit fiindcă eram obosit și deshidratat. Am reușit să mă pun jos și pentru câteva momente am fost inconștient.

Prima competiție oficială, primul abandon. Am fost foarte dezamăgit și zilnic mă durea sufletul că nu am reușit să termin cursa. Probabil aveam nevoie de aceea durere și dezamăgire pentru că apoi în luna septembrie 2017 m-am decis să particip la Timișoara 12h.

Avea să fie a doua competiție a mea și eram entuziasmat, visam să îmi dobor recordul personal de 28 km. Am reușit să termin competiția după ce am alergat 106 km și de atunci a început pasiunea mea pentru ultramaraton.

În 2018 m-am înscris din nou la Timișoara, dar la cursa de 24h, unde am terminat cu 171 km.

Din anul 2019 s-a trezit în mine o nouă pasiune, mulți spun că este o “nebunie” ceea ce fac acum, pasiunea de a lupta cu frigul. Iarna aceasta am alergat 270 de kilometri pentru copiii aflați în campania Totul este posibil, la bustul gol până la -11 grade.

Următorul vis este de a participa la cursa de 120 mile de la Polul Nord și sper ca într-o zi voi găsi acel sponsor care mă va trimite în “iadul alb”.

POVESTEA TA

Știm că și tu alergi, așa că trimite-ne ce te motivează pe tine să alergi pe adresa contact contact [at] runningmag.ro. Plus câteva poze cu tine în alergare! Și sunt șanse mari să-ți citești apoi povestea pe runningmag.ro!

Text: Paul Naoian / Foto: arhiva personală

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește RunningMag.ro pe FacebookYouTubeTwitterInstagramGoogle + și Mixcloud

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

18 + 6 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.