Ionuț Petcu

Are 39 ani și este pasionat de automotive. Ionuț Petcu a început să alerge din 2013 și alergăceala este acea experiență prin care se poate bucura de călătorie. Așa că ne povestește de ce aleargă

Născut la malul mării, acum o vreme, cu vârstă de ani la promoție 39, am început să alerg pentru a scăpa de stres și de kilogramele generoase din posesie.

Primii pași i-am pus în mișcare la început, în 2013 o dată cu prima participare la antrenamentele de grup organizate pe malul mării de Sanasport, organizatorul competiţiei Maratonul Nisipiului.

Pornisem cu pași mărunți într-o frumoasă călătorie neașteptată. Erau primii paşi care aveau să îmi schimbe complet viaţa. Pași mărunți cu greutate și ambiții.

Maratonul Nisipului 2015 m-a provocat la startul de zece (kilometri). Au fost alergați, cronometrați oficial și premiați cu o medalie de finisher purtând pe umeri pentru prima oară tricolorul.

Adrenalină. Emoții. Endorfine. Starea de bine de la final avea să mă facă să vreau mai mult. Să depășesc limite. Primul maraton nu era departe. Anul ce a urmat, în 2016 distanța alergată a crescut pas cu pas pe poteci urbane, montane locale sau prin vecini.

La aniversarea celor 35 de ani alergam în munții Apuseni primul maraton, savurat pe un traseu accidentat la înălţime, cu treceri prin peşteri şi pasaje prin stânci prinse în lanţuri, toate servite în competiția RunSilvania WildRace.

Ritmul constant m-a făcut să îmi doresc să fac parte din echipa oficială de pace(make)ri din capitală. Am aplicat și am fost acceptat. Aveam ocazia să pot inspira alți pași de alergăceală.

M-am bucurat de experiență la un target sprinten colorat în portocaliu, o asortare interesantă cu tricolorul purtat pe umeri în pașii de alergăceală. Timpul din statistici a confirmat misiunea dusă la final cu succes.

Am revenit în toamnă şi am alergat chiar maratonul. Al treilea. Misiune îndeplinită fără emoţii cu voioşie într-o zi splendidă de octombrie.

În 2017 am aplicat şi internaţional. Am fost acceptat. Am alergat ca pacer două curse în echipa italiană, la Veneţia, dar şi o dată în cea spaniolă la Gran Canaria.

Aventura avea să devină o luptă cu limitele personale în mijlocul verii anului 2017 prin Balcani la primul meu ultramaraton. Montan. Tryavna Ultra. Cu recunoaştere ITRA internaţională. Anul ce a urmat am repetat experienţa încă o dată.

Anul 2018 a adus schimbări importante în viaţa mea. Urma să renunț la malul mării pentru agitația din capitală. M-am relocat la începutul verii în București pentru a fi mai aproape de oportunitățile de fugă.

Mizam pe o nouă direcție (și) în carieră, în proiectarea 3D, de data asta în domeniul auto. Aveam să descopăr o lume nouă şi provocatoare în lumea Dacia-Renault.

Înainte de a pleca în capitală am acceptat provocarea de a alerga cel puţin o sută de kilometri în limita unei zile. 24 de ore. Autism 24H în echipa Rază de Speranță. Pe nisip. În bucle de trei kilometri la malul mării.

Experienţa de anduranţă a competiţiilor montane m-a dus la final învingător cu ambiţii personale. Pe ceas au fost adunaţi pentru statistici 110 kilometri în ture de anduranță în paşi de alergăceală.

Capitala. Este azi locul meu de joacă. Sau punctul actual de plecare către alți pași de fugă. Zilele de joi în capitală au devenit tradiție de fugă alături de comunitatea adidas Runners Bucharest. Am profitat de oportunitatea comunității globale, de a alerga alături de prieteni vechi și noi la Paris, la Atena sau la Londra.

Alergăceala este acea experiență prin care mă pot bucura de călătorie, fără presiunea unui loc în statistici la destinație. Da, adun zâmbete și le așez în mii de cuvinte experiențele personale pentru a inspira noi pași de fugă. Și fiecare zâmbet este inspirație.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ionut Petcu (@ionut.petcu) on

Pe Ionuț Petcu îl găsești și pe site-ul său personal, iar acesta este palmaresul său în ritm constant de fugă.

2016 RO 1h50/21K / VW Bucharest HalfMarathon
2016 RO 4h15/42K / Bucharest International Marathon
2017 IT 2h00/21K / Mezza Maratona di Treviso
2017 RO 1h45/21K / VW Bucharest HalfMarathon
2017 RO 1h40/21K / Brasov International Marathon
2017 RO 1h45/21K / Bucharest International Marathon
2017 IT 4h00/42K / Maratona di Venezia
2018 ES 4h00/42K / Gran Canaria Maraton
2018 RO 1h40/21K / VW Bucharest HalfMarathon
2018 RO 3h45/42K / Bucharest International Marathon
2018 RO 2h00/21K / Arobs Transylvania HalfMarathon
2019 RO 1h40/21K / VW Bucharest HalfMarathon
2019 MD 3h45/42K / Chisinau International Marathon
2019 RO 2h00/21K / Arobs Transylvania HalfMarathon
2019 RO 1h40/21K / Bucharest International Marathon

POVESTEA TA

Știm că și tu alergi, așa că trimite-ne ce te motivează pe tine să alergi pe adresa contact contact [at] runningmag.ro. Plus câteva poze cu tine în alergare! Și sunt șanse mari să-ți citești apoi povestea pe runningmag.ro!

Text: Ionuț Petcu / Foto: arhiva personală

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește RunningMag.ro pe FacebookYouTubeTwitterInstagramGoogle + și Mixcloud

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 × 4 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.